SDP:tä syytetään Ruokolahdella valehtelusta: ”Sössivät itse, ja syyttävät nyt muita”

Joonas Tapaninen

Ruokolahden uusi valtuusto joutui kesäkuussa vetäytymään kahdesti tuumaustauolle luottamuspaikkoja jaettaessa. Eikä mennyt silti ihan putkeen.
Ruokolahden uusi valtuusto joutui kesäkuussa vetäytymään kahdesti tuumaustauolle luottamuspaikkoja jaettaessa. Eikä mennyt silti ihan putkeen.

Ruokolahden perussuomalaiset ja kokoomus syyttävät SDP:tä valehtelusta.

Se, että hyvinvointilautakunnan kokoonpanoa rukataan Ruokolahdella uusiksi, johtuu yksinomaan demareitten omasta sössimisestä.

On törkeää ja totuudenvastaista vierittää syytä muiden puolueiden niskaan, perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Harri Ahonen jyrähtää.

Esko Ijäs (sd.) kertoi keskiviikkona, että SDP joutui muuttamaan miehitystään lautakunnissa kokoomuksen ja perussuomalaisten toimittua vastoin kuntavaalien jälkeistä neuvottelutulosta.

Ijäksen mukaan pakka sekosi yllättäen kesäkuun valtuustossa, kun kokoomus ja perussuomalaiset istuttivat tekniseen lautakuntaan miehen, eivätkä naista, kuten oli sovittu.

Sijaiskärsijäksi joutui Ijäksen mukaan SDP, joka joutui sukupuolikiintiöiden takia pullauttamaan Mika Vanhatalon (sd) pois teknisestä lautakunnasta. Samalla SDP:lle syntyi kova paine järjestää uudelle valtuutetulle korvaava lautakuntapaikka hyvinvointilautakunnasta.

Tämä johtaa SDP:n keskinäisiin henkilövaihdoksiin hyvinvointilautakunnassa. Asiaa käsitellään maanantaina kunnanhallituksessa.

Harri Ahonen kertoo, että paikkajaon keskenään nuijineet keskusta ja SDP osoittivat teknisestä lautakunnasta kokoomukselle ja perussuomalaisille nimenomaan miespaikat. Tämän mukaan toimittiin. Timo Kärki (kok.) vahvistaa tämän.

— Teimme niin kuin määrättiin. Tästä on mustaa valkoisella, Ahonen sanoo.

Hän syyttää nyt demareita valehtelusta ja omien sisäisten ristiriitojen tai virheiden peittelystä.

Harri Ahonen kertoo näkevänsä ”demarinpunaista” ja luottamuksen kärsineen.

- Todella huonot eväät alkavalle valtuustokaudelle SDP:n ryhmän osalta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.