Yle: Rajavartiolaitos takavarikoi venäläisen huviveneen Lappeenrannan satamassa, useita ihmisiä poliisin kyytiin

Kai Skyttä

Lappeenrannan satamassa oli takavarikoitu venäläisessä rekisterissä oleva huvivene. Kuvan veneet eivät liity tapahtumaan.
Lappeenrannan satamassa oli takavarikoitu venäläisessä rekisterissä oleva huvivene. Kuvan veneet eivät liity tapahtumaan.

Rajavartiolaitos tutkii Lappeenrannassa törkeää laittoman maahantulon järjestämistä, kertoo Yle. Satamassa takavarikoidusta veneestä oli siirretty tiistai-iltana poliisin kyytiin useita ihmisiä.

Venäläisessä rekisterissä ollut 14-metrinen huvivene oli ankkuroituna Lappeenrannan sataman vierasvenelaituriin, kun viranomaiset olivat tulleet paikalle tiistai-iltana. Veneestä oli siirretty silminnäkijöiden mukaan poliisin kyytiin kolme miestä sekä tietokone.

Poliisin teippauksissa ollut vene siirrettiin keskiviikkona poliisin ja rajavartiolaitoksen voimin Kanavansuun telakalle, ja teippaukset oli vaihdettu rajavartiolaitoksen nauhoihin.

Tutkinnanjohtaja Jan Sundell Rajavartiolaitokselta vahvistaa takavarikoinnin, muttei vahvista, että siirretty vene olisi sama, joka takavarikoitiin satamassa.

Asiassa esitutkintaa hoitaa rajavartiolaitos.

Henri Pitkänen