Norpat, kanteleet, ooppera ja nakupulahdus järveen – Katso video, jolla Saimaa-ilmiötä esiteltiin EU-raadille kulttuuripääkaupunkihaussa!

Mainostoimisto kokosi videon vain parin viikon varoitusajalla.

Kai Skyttä

Saimaa-ilmiötä esitellään videolla, joka kokoaa videomateriaalia eri puolilta Saimaata. Kuvituskuva.
Saimaa-ilmiötä esitellään videolla, joka kokoaa videomateriaalia eri puolilta Saimaata. Kuvituskuva.

Etelä-Savon maakuntaliiton youtube-kanavalla on tällä viikolla julkaistu Saimaa-ilmiötä esittelevä video, joka oli osana Savonlinnan EU-raadille tiistaina esittelemää kulttuuripääkaupunkihakemusta.

Videon toteutti Hinku-mainostoimisto. Hinkun toimitusjohtaja Jarmo Niiranen kertoo, että toimeksianto videon tekemiseen tuli lyhyellä varoitusajalla.

– Saimme toimeksiannon vasta noin pari viikkoa ennen H-hetkeä. Aikataulu asetti meille huikean haasteen, ja yölläkin tehtiin töitä, että video saataisiin valmiiksi ajoissa. Mutta hieno siitä tuli, ja yllättävän hyvin onnistuimme saamaan materiaalia Saimaa-ilmiön alueen toimijoilta, Niiranen sanoo.

Videomateriaalia hankittiin muun muassa alueen matkailutoimistoilta sekä kaupungeilta.

Niirasen mukaan video pyrittiin toteuttamaan noudattaen hakukirjan sisältöä ja esitellen niitä vahvuuksia, joilla Savonlinna on kulttuuripääkaupunkikisassa mukana.

Saimaa-ilmiö 2026 -hankkeen koordinaattori Anu-Anette Varho toteaa, että videomateriaalia on koostettu laajan toimijaverkoston materiaalista.

- Musiikki on aivan erityisen tärkeä kokonaisuuden kannalta ja itse visuaalinen ilme on mainostoimisto Kixitin käsialaa. Erityiskiitos musiikista kuuluu Sari Kaasiselle.

Varho haluaa kiittää kaikkia, joilta videoon saatiin materiaalia.

Jos alla oleva videoupotus ei näy, voit katsoa videon täältä.

Juttua muokattu klo 16.01: lisätty Anu-Anette Varhon kommentit.