Mykoplasma pilasi Ville Ahosen hiihtokauden totaalisesti, mutta ei vienyt miehen taistelutahtoa

Tenho Tiilikainen

Uusi kausi alkamassa. Ville Ahonen on vähitellen pääsemässä uudelleen kovan harjoittelun makuun.

Imatran Urheilijoiden Ville Ahosen nimi on puuttunut päätyneen kauden hiihtokilpailujen tulosliuskoilta lähes täydellisesti. Ahonen, 22, ei ole kuitenkaan lopettanut lupaavasti alkanutta huippu-urheilijan uraansa, vaan ollut kohta vuoden ajan telakalla mykoplasman takia.

Sitkeä bakteeritauti alkoi vaivata Ahosta toden teolla noin vuosi sitten ensin jatkuvana flunssana, väsymyksenä ja keuhko-oireina. Viime kesänä oireet varmistuivat mykoplasman aiheuttajaksi, samalla Ahosella todennetiin myös astma.

— Koskaan aikaisemmin minulle ei ole ollut hengitysoireita, nyt pahimpaan aikaan tuntui, että keuhkot ovat ihan riekaleina tai tukossa.

Usean kuukauden antibioottikuuri ja lähes täydellinen lepo jatkuivat pitkälle syksyyn. Ahonen päätti, ettei hän riskeeraa mitään ja luopui suosiolla kilpailukaudesta antaen elimistölle aikaa toipumiseen.

— Nyt olen jo päässyt vähän kovemman harjoittelun makuun uudelleen, mutta seuraan palautumistani todella tarkasti, Ahonen sanoo.

Tenho Tiilikainen

Tenho Tiilikainen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.