Imatralla Karhumäenkadun tuhopolton käsittelyä lykättiin –Syytetty vapautettiin tutkintavankeudesta

Kuuden asuinhuoneiston pienkerrostalo tuhoutui joulukuisessa tulipalossa asuinkelvottomaksi. Vahingot ovat yli 300 000 euroa.

Anu Pakarinen

Kaksikerroksinen asuinrakennus tuhoutui asuinkelvottomaksi.
Kaksikerroksinen asuinrakennus tuhoutui asuinkelvottomaksi.

Imatran Karhumäenkadun joulukuisen tuhotyön käsittelyä päätettiin tiistaina lykätä, sillä yksi asianomistajista on ulkomaanmatkalla. Käsittely lykättiin maaliskuulle hänen kuulemisekseen.

Tuhotyöstä on syytettynä yksi henkilö, vuonna 1980 syntynyt imatralaismies.

Poliisi otti miehen kiinni rikoksesta epäiltynä jo palopäivänä, ja hän on ollut siitä saakka vangittuna. Syyttäjä vaati tänään oikeudessa, että vastaajaa olisi pidetty edelleen vangittuna, mutta käräjäoikeus päätti toisin. Käräjäoikeus katsoi, ettei rikollisen toiminnan jatkamisvaaraa ole.

Syyttäjä vaatii nelikymppiselle imatralaismiehelle vähintään kolmen vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta ja miehen pitämistä edelleen vangittuna.

Syyttäjän mukaan hän oikeudettomasti vahingoitti toisten omaisuutta aiheuttaen erittäin suurta taloudellista vahinkoa tavalla, jota voidaan pitää myös kokonaisuutena arvostellen törkeänä.

Tutkinnassa selvisi, että tuhopolttaja oli suunnitellut tekoaan ainakin jossain määrin etukäteen. Todistajana kuultu mies kertoi hänen puhuneen aiemmin aikeistaan polttaa talo.

Mies soitti itse hätäkeskukseen

Tapahtumat käynnistyivät aamulla 5. joulukuuta kello 5.58, jolloin syytetty soitti ensimmäisen kerran hätäkeskukseen.

Hän kertoi hätäkeskuspäivystäjälle olevansa huolissaan talossa asuvasta naisesta. Sitten hän jatkoi, ettei paikalle tässä vaiheessa kannata kuitenkaan tulla.

Kello 6.52 mies soitti hätäkeskukseen uudelleen.

Nyt hän ilmoitti tulipalosta keittiössä. Mies sanoi epäilevänsä sähkövikaa ja kertoi kaikkien asukkaiden olevan ulkona. Palovaroitin alkoi soida puhelun aikana.

Palokunta taisteli tulta vastaan usean yksikön voimin pitkälle iltapäivään saakka. Tuli levisi kuitenkin koko rakennukseen, ja se tuhoutui asuinkelvottomaksi.

Taloyhtiölle aiheutui tulipalosta noin 300 000 euron vahinko. Lisäksi teosta aiheutui vahinkoa osakkeenomistajille ja vuokralaisille, jotka menettivät tulipalossa kotinsa ja irtaimistonsa.

Kommentoidut