Marja-Leena Leppänen jättää perussuomalaiset ja loikkaa sinisten kansanedustajaehdokkaaksi — taustalla riita naisjärjestön rahoista ja puolueen muuttumisesta muukalaisvihamieliseksi

”Suomen ongelmat eivät ratkea pelkällä maahanmuuttajien haukkumisella”.

kai skyttä

Marja-Leena Leppäsen mitta tuli täyteen. Hän siirtyy sinisiin ja lähtee samalla ehdolle eduskuntavaaleihin.
Marja-Leena Leppäsen mitta tuli täyteen. Hän siirtyy sinisiin ja lähtee samalla ehdolle eduskuntavaaleihin.

Perussuomalaisten naisten pitkäaikainen puheenjohtaja Marja-Leena Leppänen jättää Perussuomalaiset.

Leppänen on edelleen perussuomalaisten varavaltuutettu Lappeenrannan kaupunginvaltuustossa.

Leppänen kertoo tiedotteessaan siirtyvänsä Siniseen tulevaisuuteen. Leppäsen mukaan taustalla on perussuomalaisten naisjärjestön nöyryyttävä ja ala-arvoinen kohtelu viime aikoina.

— Puolueen johto ilmoitti ennen joulua, että se mahdollisesti jäädyttää puolueen naisjärjestön puoluetuen maksamisen ja käyttää rahat vaalimainontaansa, vaikka puoluetuesta viisi prosenttia on lain mukaan kiintiöity puolueiden naisjärjestöille. Huolimatta siitä, että puolueen ikävä hanke ei onnistunut, paha maku jäi suuhun, Leppänen tilittää.

"Puolue muuttui muukalaisvihamieliseksi"

Leppänen on johtanut naisjärjestöä lähes 20 vuotta. Puolueen jättäessään Leppänen oli edelleen naisjärjestön ensimmäinen varapuheenjohtaja. Vuoden 2011 eduskuntavaaleissa hän sai 3 700 ääntä Kymen vaalipiirissä.

Leppäsen mukaan perussuomalaiset muuttui vuonna 2017 tapahtuneen hajaannuksen jälkeen. Leppänen sanoo, että puolueen julkinen agenda on merkittävästi yksipuolistunut.

— Monet ihmiset ovat selkeästi muukalaisvihamielisiä, ja en pidä siitä. Puolueen lehti on nykyään täynnä maahanmuuttopolitiikkaa. Asia on liikaa esillä ja en edes halua avata lehteä enää. Mielestäni jokainen ihminen on arvokas huolimatta ihonväristään. Suomen ongelmat eivät ratkea pelkällä maahanmuuttajien haukkumisella.

Sinisillä vanha SMP:n aatemaailma

Sinisiin siirtyvä Leppänen sanoo, että uudessa puolueessa jatkuu alkuperäinen perussuomalainen ja SMP:n aatemaailma, joka houkutteli hänetkin politiikkaan.

— Jätän puolueen vihaisena, mutta samalla jään kaipaamaan monia pitkäaikaisia ystäviä, jotka ovat rakentaneet kanssani niin naisjärjestöä kuin puoluetta.  Toivon, että moikkaamme, kun tapaamme. Päätös ei syntynyt hetkessä ja siihen johti moni viimeaikainen tapahtuma. Minulle tämä oli ainoa mahdollinen ratkaisu.

Luetuimmat