Lappeenrantaan kirjattiin tiistaina yksi uusi koronatapaus, Etelä-Karjalan alueellinen tilannekuvaryhmä kokoontuu tiistaina

Katja Juurikko

Kuvituskuva.
Kuvituskuva.

Etelä-Karjalassa on tiistaina varmistunut tiistaina yksi uusi koronatartunta. Maakunnassa tartuntojen kokonaismäärä epidemian aikana on nyt Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) sivujen mukaan 148.

Eksoten koronavirus lukuina -sivuston uusin positiivinen testitulos on sunnuntaina otetusta näytteestä. Sunnuntaina Eksoten alueella otettiin 129 koronanäytettä.

THL: Uusin tartunta Lappeenrannassa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronaseurannan mukaan uusin koronatapaus on kirjattu Lappeenrantaan, jossa tapauksia on nyt yhteensä 91 epidemian alusta lähtien. Imatralla varmistettuja tapauksia on 27.

Etelä-Karjalan alueellinen COVID-19 tilannekuvaryhmä kokoontuu tiistaina iltapäivällä. Sen oli alun perin määrä kokoontua vasta torstaina.

Tilannekuvaryhmä pohtinee Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) maanantaina määräämien rajoitusten vaikutuksia.

Etelä-Karjalassa astui joulukuun alussa voimaan aiempaa tiukemmat rajoitukset yleisötilaisuuksille. Yli 50 hengen kokoontumiset on kielletty sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa koko joulukuun ajan.

Tilannekuvaryhmän voimassa olevan arvion mukaan epidemia on Etelä-Karjalassa perustasolla.

Suomessa 550 uutta tartuntaa

Suomessa on raportoitu 550 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL.

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 5 815 uutta tartuntaa, mikä on 2 805 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Silloin uusia tartuntoja raportoitiin 3 010.

Koronavirustartuntojen ilmaantuvuusluku viimeisten kahden viikon ajalta on yli 99 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden. Ilmaantuvuusluku on lähes kaksinkertaistunut edellisistä kahdesta viikosta.

Yhteensä koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa nyt 25 462.

Uutista päivitetty 1.12. kello 12.10 THL:n tiedoilla.

Luetuimmat

Kommentoidut