Eksote ostaa hoivaa, kuntoutusta, erikoissairaanhoitoa ja lääkäripalveluja yli 80 miljoonalla eurolla vuodessa

Marleena Liikkanen

Lähihoitaja Satu Pekkanen auttaa Eino Jurvasen istumaan pöydän ääreen hoivakoti Kaijankodissa Savitaipaleella.
Lähihoitaja Satu Pekkanen auttaa Eino Jurvasen istumaan pöydän ääreen hoivakoti Kaijankodissa Savitaipaleella.

Lähihoitaja Satu Pekkanen saattelee Eino Jurvasen huoneestaan Kaijankodin oleskelutiloihin. Rollaattorin kanssa matka taittuu, vaikka Savitaipaleen entisen lääkärintalon tilat ovat hieman sokkeloiset ja oviaukot kapeanlaiset.

— Eino on hyvin omatoiminen asukas, Pekkanen sanoo Jurvasesta.

Kaijankoti Savitaipaleella on yksi Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) ostopalvelukohteista. Hoivakodin asukkaista suurin osa on Eksoten ostamilla tehostetun palveluasumisen paikoilla.

— Jokaisen kohdalla on sovittu palveluista asiakaskohtaisesti, yrittäjä Anu Kanerva sanoo.

Eksotella on ostopalvelusopimuksia kymmenten Kaijankodin tapaisten hoivakotien ja asumispalveluyksikköjen kanssa. Eksote osti asumis- ja hoivapalveluja ja muita asiakaspalveluja viime vuonna yli 42 miljoonalla eurolla.

Summa on 20 miljoonaa enemmän kuin Eksoten muun muassa HUS-kuntayhtymältä ostamien sairaalapalvelujen hinta ja nelinkertainen verrattuna Attendolta, Terveystalolta ja muilta lääkäriasemilta ostettuihin lääkäri- ja hoitajapalveluihin. Jälkimmäisiin kuuluu Terveystalolle ulkoistettu silmälääkäriyksikkö.

Kuntoutuspalveluja Eksote osti viime vuonna noin 20 miljoonalla.

Eksote osti viime vuonna palveluja yhteensä 82,5 miljoonalla eurolla. Se oli noin viidennes sen 437 miljoonan euron nettomenoista.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.