Syksyllä voi bongata televisiosta, kuinka Vuoksen Kalastuspuistossa yritetään narrata haukia kelluntarenkaiden päältä

Vuoksi pääsee syksyllä osaksi tv-ohjelma Arktisia vesiä.

Juho Kokko

Kimmo Liukkonen toimii kuvausryhmän yhtenä paikallisena oppaana.
Kimmo Liukkonen toimii kuvausryhmän yhtenä paikallisena oppaana.

Arktiset Vedet -televisiosarjan jaksoa kuvataan Imatralla Vuoksen varrella. Kuvausryhmä vietti sunnuntain Simpeleellä, josta se matkasi maanantaiksi Imatran Kalastuspuistoon.

Kimmo Liukkonen toimii kuvausryhmän oppaana. Tuotantoryhmä saapui iltapäivällä Kalastuspuistoon iltapäiväksi, josta se suuntaa vesille. Liukkonen sai hyvissä ajoin puhelinsoiton, jossa kysyttiin halukkuutta ohjelman tekemiseen.

– He soittivat meille ja pyysivät opastusta Vuoksella kalastamiseen. Näytämme heille paikkoja, tämä on haastava kalastuspaikka, mutta kaikki kalalajit ovat normaalia isompia täällä, Liukkonen naurahtaa.

Ryhmän tarkoituksena on kalastaa haukea kelluntarenkaista ja myöhemmin perholla taimenta.

Kalasta ei ole tarkoitus tehdä ainakaan keittoa, sillä Liukkonen kertoo tuotantoryhmän syöneen lohikeittoa jo neljänä perättäisenä päivänä.

Etelä-Karjalan Liiton ympäristöpäällikkö Matti Vaittisen mukaan televisiosarjan tuoma näkyvyys on alueelle luonnollisesti merkittävä asia. Hiitolanjoen patojen purkaminen avaa uusia mahdollisuuksia kalastusmatkailulle.

– Vuoksessa on Suomen suurin ojitustoimitus. Täällä on yllättävän hyvin kalaa tarjolla, Vaittinen kertoo.

Uunituoreiden tietojen mukaan voimaloiden alapuolella olevan alueen taimenista yli kolmasosa on luonnonkaloja. Luonnonlisääntymistä tapahtuu Vaittisen mukaan tarvittavalla tehokkuudella.

Juho Kokko

Matti Vaittinen oli seuraamassa kuvauksien valmistelua.
Matti Vaittinen oli seuraamassa kuvauksien valmistelua.

Vuoksi pääsee televisioon lokakuussa

Ohjelman juontajana ja tuottajana toimiva Juhani Henriksson kertoo tietävänsä Imatrasta entuudestaan Imatrankosken. Virtaavat vedet ja jalot vaelluskalat houkutteli tuotantoryhmän Imatralle.

– Tämä on hieno paikka. Olemme olleet liikkeellä laajalla alueella Itä-Suomessa. Kuvattava jakso tulee päättymään Imatran maisemiin, Henriksson kertoo.

Imatralta kuvattu jakso tulee ulos lokakuun loppupuolella. Kuvausryhmän aikataulu on koronan myötä muuttunut entistä kiireisemmäksi ja jaksojen koonnissa kestää kuukaudenpäivät.

Juho Kokko

Arktisia Vesiä juontava Juhani Henriksson saapui Imatralle maanantai-iltapäivästä.
Arktisia Vesiä juontava Juhani Henriksson saapui Imatralle maanantai-iltapäivästä.

Tv-sarja

Arktiset vedet

Ohjelmaa kuvattu yhdeksän vuoden ajan

Jaksoja yli 70

Ohjelmaa näytetään Kutosella ja Dplayssä