Venla Lehtoselle uran paras sijoitus — Yhdellä sakolla kolmas sija Kaisa Mäkäräisen ja Mari Laukkasen takana

Joonas Tapaninen

Venla Lehtonen oli Kontiolahden katsastuskisassa kolmas Kaisa Mäkäräisen ja Mari Laukkasen jälkeen.
Venla Lehtonen oli Kontiolahden katsastuskisassa kolmas Kaisa Mäkäräisen ja Mari Laukkasen jälkeen.

Imatran Urheilijoiden ampumahiihtäjä Venla Lehtonen sijoittui komeasti kolmanneksi lauantaina Kontiolahden GP-kisojen pikakilpailussa. Lehtosen edellä oli maailman kärkinimiin kuuluva kaksi Kaisa Mäkäräinen—Mari Laukkanen.
Yhden hudin ampunut Kaisa Mäkäräinen voitti7.5-kilometrin pikakilpailun ajalla 20.15,7.  Mäkäräisen kovasta hiihtovauhdista kertoo paljon se, että Mari Laukkanen hävisi hänelle suksella 18 sekuntia. Yhden hudin ampunut Laukkanen oli toinen ajalla 20.38,7.
Venla Lehtosen ampui kärkikaksikon tavoin vain yhden hudin kahdella ampumapaikalla. Lehtosen loppuaika Kontiolahden kisassa oli 21.42,2
— Ihan nappiin kisa meni. Olisihan sitä puhtaalla ammunnalla tosin voinut kaventaa eroa kärkeen, mutta olen tosi tyytyväinen ammuntaan ja hiihtoon. Minuutin ja 26 sekunnin ero Kaisaan ei ole paha, Venla Lehtonen tuumi kisan jälkeen.
Kontiolahdella oli lauantaina aurinkoinen kisakeli.
— Oikein mukava, latu oli vähän vetinen, mutta tuulta ei juuti ollut, Lehtonen kertoo.
Sunnuntaina Kontiolahden katsastuskisat jatkuvat takaa-ajolla. Kympin kisassa ammuntoja on neljä.
— Kaisaa lähdetään ottamaan kiinni, Venla Lehtonen naureskelee.
Uran paras sijoitus kovassa joukossa antaa Venla Lehtoselle hyvät lähtökohdat kauteen. Kontiolahden kisa on samalla katsastus talven kansainvälisten kisojen edustuspaikkoja varten. Venla Lehtosen tähtäin on kovatasoisessa IBU-cupissa, joka on kisarankingissa maailmancupista seuraava.
Miesten kilpailun Kontiolahdella voitti Tero Seppälä. Voittaja ampui kolme hutia, mutta piti silti puhtaasti ampuneen Olli Hiidensalon kahdella sekunnilla takanaan.
Luetuimmat

Kommentoidut