Stora Enson Imatran tehtailla varaudutaan lomauttamaan koko henkilöstö – Efora neuvottelee myös lomautuksista

Lomautusten kesto olisi korkeintaan 90 päivää ja ne toteutettaisiin kuluvan vuoden aikana.

Minna Mäkinen

Pakkausmateriaalidivisioonaan kuuluva Imatran tehtaat varautuu koko henkilöstön tilapäiseen lomauttamiseen. Arkistokuva marraskuulta 2019.
Pakkausmateriaalidivisioonaan kuuluva Imatran tehtaat varautuu koko henkilöstön tilapäiseen lomauttamiseen. Arkistokuva marraskuulta 2019.

Stora Enson Imatran tehtailla varaudutaan mahdollisiin koronaviruksen aiheuttamiin tuotannollisiin muutoksiin, yhtiö tiedottaa.

Sen vuoksi pakkausmateriaalidivisioonaan kuuluva Imatran tehtaat varautuu koko henkilöstönsä tilapäiseen lomauttamiseen tarvittaessa korkeintaan 90 päivän ajaksi vuoden 2020 aikana.

Kunnossapitoyhtiö Efora aloittaa samanaikaisesti samankaltaiset neuvottelut Imatran tulosyksikössään. Mahdolliset lomautukset voisivat toteutua useassa osassa.

– Kyseessä on ennakkovarautuminen koronaviruksen aiheuttamille epävarmuuksille liiketoiminnassa. Koronapandemia voi johtaa siihen, että tehtaidemme henkilöstöä sairastuu laajasti tai joutuu karanteeniin. Voi olla ettemme saa riittävästi raaka-aineita tai logistista kalustoa toimituksiamme varten, jolloin normaali tuotanto ei ole mahdollista. Kysynnässä voi myös tapahtua äkillisiä muutoksia, sanoo Imatran tehtaiden johtaja Mikko Nieminen tiedotteessa.

Niemisen mukaan mitään lomautuspäätöksiä ei ole toistaiseksi tehty.

Yhteistoimintalain mukainen neuvotteluesitys on annettu tehtaiden että Eforan kaikille henkilöstöryhmille ja neuvottelut käynnistetään 21. huhtikuuta 2020. Neuvottelujen kesto on minimissään viisi päivää.

Luetuimmat