Katsastusasema jälleen ilkivallan kohteena Lappeenrannassa — Vesipostit jätettiin valumaan toistamiseen viime yönä Harapaisessa

Niina Villman

Etelä-Karjalan pelastuslaitos kävi tarkastamassa tilanteen lappeenrantalaisella katsastusasemalla viime yönä.
Etelä-Karjalan pelastuslaitos kävi tarkastamassa tilanteen lappeenrantalaisella katsastusasemalla viime yönä.

Tahallisesti avattu vesiposti sai lappeenrantalaisen katsastusaseman pihan Harapaisessa lainehtimaan vedestä maanantaiyönä. Konttorirakennuksen seinässä olevat kaksi vesipostia oli avattu ja jätetty vuotamaan ilmeisesti ilkivaltatarkoituksessa. Niistä vuotanut vesi levisi A-Katsastuksen sekä sen vieressä olevan autoliikkeen pihalle.

Etelä-Karjalan pelastuslaitos sai asiasta ohikulkijalta ilmoituksen noin kello 23.30 ja kävi sulkemassa vesipostien venttiilit. Pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Arto Suomalainen kertoo, että vettä oli paljon, mutta ei vedenpaisumukseksi asti.

Katsastusaseman esimies Jari Joenperän mukaan veden valuttamisesta koituva haitta näkyy katsastusasemalla vesilaskussa.

— Tiedossa ei ole, että vesi olisi päässyt rakennukseen. Viemärit ovat vetäneet pihalle päin, Joenperä sanoo.

Joenperä itse ei ollut vielä tiistaiaamuna käynyt paikan päällä Harapaisessa. Hänen mukaansa rikosilmoituksen tekemistä asiasta täytyy pohtia.

— Sitä mietitään kiinteistöpuolen kanssa, Joenperä sanoo.

Katsastuskadulla hieman syrjässä sijaitseva katsastusasema on silloin tällöin ilkivallan kohteena. Joenperän mukaan valvontaa alueella täytyy parantaa.

Vastaavanlainen vesipostien avaamistapaus tapahtui myös viime viikolla. Aiemmin rakennuksen ulkoseiniä ja kattoa on töhritty ja pihalle levitelty roskia, kertoo katsastaja Ossi Laari.

Laari arvelee ilkivallan syyksi aseman syrjäisen sijainnin sekä valvonnan puutteen. Tiistaina Laari sulki rakennuksen ulkoseinissä olevia vesipisteitä niin, että niitä ei voi enää käyttää ulkoapäin.

— Hyvähän se olisi jonkinlaista järjestystä saada tällekin kulmakunnalle, Laari toteaa.

Luetuimmat