Lappeenrannan satsaus monitoimiareenaan on 27 miljoonaa euroa ja rakentaminen alkaa vuonna 2024, vuoteen 2021 ajoittuva sisäliikuntahalli maksaa 5,5 miljoonaa euroa, listasi kaupunki liikuntahankkeita ministeriölle

Projektijohtaja Ilkka Oksman korostaa, ettei hankkeista ole investointipäätöksiä ja niin aikataulu kuin euromäärätkin voivat muuttua.

Monitoimiareenaa on viimeksi kaavailtu tähän sekä Kisapuistoon.
Monitoimiareenaa on viimeksi kaavailtu tähän sekä Kisapuistoon.

Lappeenrannan kaupunki listasi liikuntahankkeensa valtiolliseen liikuntapaikkojen rahoitussuunnitelmaan.

Esimerkiksi tunteita kuohuttanut monitoimiareena on ajoitettu nyt vuoteen 2024 ja sen kustannuksiksi on ilmoitettu 27 miljoona euroa. Vuosi sitten annetussa listauksessa monitoimiareena oli merkitty vuodelle 2021 ja kustannusarvio oli 30 miljoonaa euroa.

Kustannus on tämän hetken arvio siitä osuudesta, minkä kaupunki sijoittaa areenaan. — Ilkka Oksman

Projektijohtaja Ilkka Oksmanin mukaan niin aikataulu kuin summatkin ovat suuntaa-antavia.

— Kustannus on tämän hetken arvio siitä osuudesta, minkä kaupunki sijoittaa areenaan. Lopullinen summa voi olla pienempi tai suurempi.

Kustannukset tiedetään vasta sitten, kun on tehty toteutustasoinen suunnitelma ja kustannusarvio.

— Eikä sellaista ole vielä edes aloitettu.

Sisäliikuntahallin 5,5 miljoonaa pitänee kutinsa

Kaupunginhallitus päätti maanantaina, mitkä hankkeet esitetään liikuntapaikkojen valtakunnalliseen rahoitussuunnitelmaan vuosille 2021 — 2024.

Sisäliikuntahalli on nyt merkitty vuodelle 2021 ja sen kustannusarvioksi ilmoitettu 5,5 miljoonaa euroa. Vuoden takaisessa listassa sisäliikuntahalli oli ajoitettu vuodelle 2022 ja kustannusarvio oli 8,8 miljoonaa euroa.

Oksman toteaa, että sisäliikuntahallin kustannustaso on tarkentunut, ja ilmoitettu summa pitänee jotakuinkin kutinsa.

Valtuusto päättää sitovasti monitoimiareenasta ja sisäliikuntahallista ilmeisesti helmi- tai maaliskuussa.

Sammontalon liikuntahalli vuodelle 2022 ja uimahalli vuodelle 2023

Sammontalon liikuntahalli ajoittuu vuoteen 2022 ja sen kustannusarvio on 7,8 miljoonaa euroa kaupunginhallituksen antamalla listalla.

Lappeenrannan uimahallin peruskorjaus on listalla merkitty vuodelle 2023 ja sen kustannusarvio on 8,4 miljoonaa euroa.

Liikuntatoimi oli tehnyt esityksen nyt listatuista hankkeista. Oksman sanoo, että lista ei sido kaupunkia ja se voi muuttua sitä mukaa mitä valtuusto myöhemmin päättää.

Opetus- ja kulttuuriministeriö laatii vuosittain neljää seuraavaa vuotta koskevan liikuntapaikkojen valtakunnallisen rahoitussuunnitelman. Suunnitelma on ohjeellinen, ja valtionavustuksia haetaan aina erikseen. Hankeilmoituksia voi tarkentaa myöhemmin.

Isot hankkeet kannattaa sijoittaa eri alkamisvuosille, koska on epätodennäköistä saada valtionavustusta samalle vuodelle kahdelle tai useammalle isolle hankkeelle.

Lauritsalan koulun liikuntahalli ensi vuonna

Lauritsalan uuden koulun liikuntahalli oli kaupungin viime vuoden listauksessa vuodelle 2020 ja sen kustannusarvio oli 3,6 miljoonaa euroa.

Kaupunki hakee vielä kuluvan vuoden loppuun mennessä valtionavustusta Lauritsalan koulun liikuntahallikustannuksiin ensi vuodelle.