Uutisen takaa: Mietinsaaren huhumylly pyöritettiin edellisen kerran viisi vuotta sitten — Susien lukumäärästä moni haluaa olla omaa mieltä

Perhon salajahti ryöpsäytti aikoinaan epäilyt ilmoille myös Ruokolahdella. Samat huhut rummuttavat nytkin, sillä Mietinsaaren sudet vaikuttavat hajoitetun lauman yksilöiltä. Vaikka susi on ollut vuosikaudet varjeltu eläin, sopua sen kannan hoitoon ei ole näkyvissä.

AOP/Ismo Pekkarinen

Viime keväänä susikannan kooksi Suomessa arvioitiin 150-170 sutta. Kuvassa oleva susi elää Ranuan eläinpuistossa.
Viime keväänä susikannan kooksi Suomessa arvioitiin 150-170 sutta. Kuvassa oleva susi elää Ranuan eläinpuistossa.

Tammikuussa 2013 koko Suomi kohisi susista. Perhossa oli kaadettu peräti kolme yksilöä salaa järjestetyssä jahdissa, johon osallistui iso joukko kokeneita metsästäjiä. Ilmiannon perusteella auki purkautunut vyyhti paljasti näkökulmasta riippuen joko raakalaismaisten lainrikkojien toiminnan tai maalaiskylänsä puolustajien sankarillisuuden.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet