Nopeus lasketaan viiteenkymppiin ja toinen kaista suljetaan Kuutostiellä Joutsenossa keskiviikkona — Kaksoisraiteen rakentaminen hidastaa liikennettä Lappeenrannan suuntaan kahden kuukauden ajan

Liikennejärjestelyjä muutetaan Kesolassa keskiviikkona kello 12—15 välisenä aikana. Viikonloppuna on luvassa katko junaliikenteeseen.

Mika Strandén

Nopeus lasketaan viiteenkymmeneen kilometriin tunnissa Kuutostiellä Joutsenossa Kesolan kohdalla keskiviikkona.
Nopeus lasketaan viiteenkymmeneen kilometriin tunnissa Kuutostiellä Joutsenossa Kesolan kohdalla keskiviikkona.

Luumäen ja Imatran välisen kaksoisraiteen rakentaminen alkaa vaikuttaa myös Kuutostien liikenteeseen.


Radan ensimmäisen osuuden, Joutseno-Rauha-välin, rakentaminen käynnistyy Joutsenossa tällä viikolla ja siitä johtuen Kesolan kohdalla suljetaan toinen Lappeenrannan suuntaan vievistä kaistoista huomenna keskiviikkona.

Liikennejärjestelyjä muutetaan kello 12—15 välisenä aikana.


Liikenne ohjataan kulkemaan 50 kilometrin tuntinopeutta yhdellä kaistalla Lappeenrannan suuntaan Kesolan rampin ja Joutsenon tv-maston välisellä tieosuudella. Imatran suuntaan ajettaessa ratatyöt eivät vaikuta liikenteeseen.


Alennettu nopeusrajoitus vaikuttaa noin 1,5 kilometrin matkalla ja sen on arvioitu kestävän marraskuun loppuun saakka. Kesolan ratasilta on lähimpänä Kuutostietä, joten siksi sen rakentaminen vaikuttaa myös valtatien liikenteeseen, sanoo Luumäki-Imatra -ratahankkeen (LUIMA) projektipäällikkö Joonas Hämäläinen Väylästä.


— Alennettu nopeusrajoitus liittyy kaksoisraiteen töihin. Radan ja valtatien välistä poistetaan puustoa, tien kaiteisiin tehdään muutoksia ja massoja siirretään. Uusi ratapengerrys tulee lähemmäs tietä, Hämäläinen sanoo.

Kuutostie Joutseno-1.jpg


Muita yhtä suuria vaikutuksia Kuutostien liikenteeseen ei ratatöillä tule olemaan.


— Jatkossa voi olla paikoittaisia vaikutuksia, lähinnä massojen siirtämiseen liittyen, Hämäläinen toteaa.

Junaliikenteeseen siltaurakat vaikuttavat kuitenkin entiseen tapaan.
Varsinaisia liikennekatkoja junaliikenteessä on luvassa jälleen ensi viikonloppuna sekä lokakuun 26.—27. välisenä aikana.


Tulevana viikonloppuna 5—6. lokakuuta liikenne on katkolla lauantaista kello 14 alkaen vuorokauden ajan. Tuolloin Kesolan alikulkusillalla tehdään porapaalutuksia ja keskellä metsää sijaitsevan Karjasillan kansi vaihdetaan uuteen.


Lokakuun viimeisenä viikonloppuna vaihdetaan Kesolan alikulkusillan kansi. Kesolan alikulku ei vielä tuolloin valmistu, vaan sen jälkeen alkaa sillan ympäristön, kuten teiden, rakentaminen, kertoo Joonas Hämäläinen.
Hämäläisen mukaan operaattorit järjestävät junille korvaavan liikenteen katkojen aikana.