Metelöi ja heilutteli puukkoa: Hovioikeus katsoi naisen syyllistyneen imatralaismiehen ryöstöön ja kotirauhan rikkomiseen

Nainen meni myöhään miehen kotiin, vei puhelimen ja metelöi. Hovioikeus piti oikeudenmukaisena rangaistuksena yhtä vuotta vankeutta.

Jussi Lopperi

Itä-Suomen hovioikeus käsitteli ryöstöä ja kotirauhan rikkomista. Arkistokuva.
Itä-Suomen hovioikeus käsitteli ryöstöä ja kotirauhan rikkomista. Arkistokuva.

Itä-Suomen hovioikeus on alentanut vuonna 1990 syntyneen naisen tuomiota kahdella kuukaudella.

Nainen tuomittiin Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa 23 eri rikoksesta yhden vuoden ja kahden kuukauden vankeusrangaistukseen. Nainen katsottiin syylliseksi muun muassa useisiin näpistyksiin ja pariin pahoinpitelyyn.

Hän valitti hovioikeuteen ja vaati kahden syytteen hylkäämistä ja rangaistuksen alentamista. Kyse on Imatralla viime kesäkuussa tapahtuneesta ryöstöstä ja kotirauhan rikkomisesta. Naisen mukaan ei anastanut puhelinta eikä heilauttanut puukkoa uhria kohti, sillä hänellä ei ollut puukkoa mukana. Hän ei myöskään mielestään ole syyllistynyt kotirauhan rikkomiseen.

Syytetty syyllistyi ryöstöön ja kotirauhan rikkomiseen

Itä-Suomen hovioikeus toimitti asiassa pääkäsittelyn. Sen mukaan syytetyn esittämä vaihtoehtoinen tapahtumien kulku on sinänsä mahdollinen. Mutta hovioikeus ei pidä sitä todennäköisenä, koska imatralaismiehen asuntoon tehtiin vierailu myöhään ja koska vierailun tarkoitukseksi ilmoitettiin pyrkimys saada asukkaalta anteeksipyyntö. Hovioikeuden mukaan imatralaismies olisi havainnut, jos syytetty olisi heittänyt hänen puhelimensa pihalle. Hovioikeuden mukaan syytetty on syyllistynyt ryöstöön ja kotirauhan rikkomiseen.

Hovioikeus myös viittasi käräjäoikeuden johtopäätöksiin. Käräjäoikeus totesi, että syytetyllä ja imatralaismiehellä oli riitaisat välit. Syytetty ja hänen puolisonsa olivat menneet illalla imatralaismiehen asunnolle. Käräjäoikeus piti näytettynä, että syytetty oli rikkonut kotirauhaa metelöimällä. Lisäksi syytetty oli myöntänyt ottaneensa mieheltä pois puhelimen vastoin tämän tahtoa.

Oikeudenmukaisena rangaistuksena naiselle hovioikeus piti yhden vuoden vankeusrangaistusta. Tuomio on kaksi kuukautta lyhyempi kuin Etelä-Karjalan käräjäoikeuden antama rangaistus.

Itä-Suomen hovioikeuden päätökseen voi hakea muutosta korkeimmasta oikeudesta, jos saa valitusluvan.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut