Nuorisoseurat sitoutuu torjumaan vihapuhetta

Mikko Hannula

Etelä-Karjalassa nuorisoseuratoimintaa on muun muassa Vuoksenniskan nuorisoseuran talon yhteydessä. Kesällä 2014 Irti-teatteri harjoitteli kesäteatterin lavalla Prinsessa Ruususta.

Nuorisoseurajärjestö aikoo toimia aktiivisesti vihapuheen torjujien joukossa. Kaikenlaisen kiusaamisen, syrjinnän, häirinnän ja ahdistelun tuomitseminen on kuulunut Suomen Nuorisoseurojen periaatteisiin toiminnan alkuajoista asti.

— Meillä harrastus- ja seuratoiminnassa puututaan aina vihapuheeseen ja kaikenlaiseen kiusaamiseen. Tämä on aina ollut osa nuorisoseurojen toimintakulttuuria ja sitä korostetaan myös kaikessa ohjaajakoulutuksessa, sanoi Suomen Nuorisoseurojen puheenjohtaja Ragni Reichardt Ilmajoen nuorisoseuran 135-vuotisjuhlassa.

Nuorisoseuraliike syntyi 1880-luvun alussa Etelä-Pohjanmaalla, ja Ilmajoen nuorisoseura on yksi maamme vanhimpia nuorisoseuroja. Toinen aktiivinen nuorisoseurakeskittymä syntyi varhaisessa vaiheessa Etelä-Karjalaan.

Anne Kokkonen

Anne Kokkonen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.