Yritysideoista aletaan kasvattaa menestystarinoita — Lappeenrannan kaupungin ja Saimaan ammattikorkeakoulun yhteinen yrityshautomo käynnistyy lokakuun alussa

Ideoiden ja yritysten aktivointi alkaa välittömästi. Näkyviä tuloksia odotetaan jo loppusyksyn aikana.

Niina Villman

Lokakuun alussa toimintansa aloittava yrityshautomo sijoittuu Saimaan ammattikorkeakoululle.
Lokakuun alussa toimintansa aloittava yrityshautomo sijoittuu Saimaan ammattikorkeakoululle.

Lappeenrannan kaupunki ja Saimaan ammattikorkeakoulu alkavat vahvistaa yhteistuumin teknologia- ja osaamispohjaisten yritysten syntymistä ja kehittymistä Etelä-Karjalassa. Yrityshautomo aloittaa toimintansa lokakuun alussa Saimaan ammattikorkeakoululla Skinnarilassa.

— Yritysten ei tarvitse enää käyttää voimavarojaan tiedon tai asiantuntijan etsimiseen, kun yrityshautomo hoitaa asian heidän puolestaan, Saimaan ammattikorkeakoulun tutkimusjohtaja Henri Karppinen arvioi.

Hautomon kohderyhmänä ovat Skinnarilan kampusalueen opiskelijat ja työntekijät sekä koko maakunnan kasvuun ja kansainvälistymiseen tähtäävät yritykset. Asiakkaiksi ovat tervetulleita kaikentasoiset teknologian ja osaamisen hyödyntämiseen liittyvät yritykset.

Välttämättä ei tarvita edes olemassaolevaa yritystä: Karppisen mukaan hautomoa voi lähestyä pelkän yritysidean kanssa.

— Meidän tehtävämme on etsiä yritysidean edistämiseen sopivia asiantuntijoita.

Yrityshautomolla on asetettu tiukat tulostavoitteet, ja tositoimiin on tarkoitus ryhtyä heti lokakuun alussa. Näkyviä tuloksia on mahdollisesti luvassa jo loppusyksyn aikana.

Muualla Suomessa yrityshautomoista on saatu hyviä kokemuksia. Lappeenrannan kaupunki ja Saimaan ammattikorkeakoulu ovatkin varautuneet pitkäkestoiseen yhteistyöhön ainakin vuoden 2021 loppuun asti.

Yrityshautomotoimintaan lähdetään alkuvaiheessa viiden henkilötyövuoden panostuksella. Lappeenrannan kaupunki maksaa kustannuksista 75 ja Saimaan ammattikorkeakoulu 25 prosenttia.

Kommentoidut