Somalitaustaista suomalaisnaista syytetään laittoman maahantulon järjestämisestä — Nainen antoi passinsa ja junalippunsa somalinaiselle Pietarissa

Nainen on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen. Etelä-Karjalan käräjäoikeus antaa tuomionsa tapauksessa myöhemmin.

Tuuli Truhponen

Suomalaisnaiselta passin ja muut matkustusasiakirjat saanut nainen yritti matkustaa Venäjältä Suomeen Allegro-junalla. Arkistokuva.
Suomalaisnaiselta passin ja muut matkustusasiakirjat saanut nainen yritti matkustaa Venäjältä Suomeen Allegro-junalla. Arkistokuva.

Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa luettiin torstaina syytteet laittoman maahantulon järjestämisestä. Syytetty yritti tuoda Venäjältä Suomeen tai Suomen kautta johonkin toiseen maahan ulkomaalaisen, jolla ei ollut maahantuloon vaadittavaa matkustusasiakirjaa, viisumia, oleskelulupaa tai muuta asiakirjaa.

Rajavartiolaitos kertoi Etelä-Saimaalle lokakuussa, että epäilty on somalialaistaustainen suomalaisnainen. Hän oli matkustanut heinäkuussa Pietariin. Siellä hän oli luovuttanut passinsa ja fan id -korttinsa ja junalippunsa somalinaiselle, joka oli tullut Venäjälle Saudi-Arabiasta. Tämä pyrki Suomeen seuraavana päivänä junalla, mutta Venäjän viranomaiset poistivat hänet junasta rajatarkastuksen yhteydessä. He epäilivät matkustusasiakirjojen kuuluvan toiselle henkilölle.

Syytetty ilmoitti passinsa kadonneeksi ja matkusti takaisin Suomeen väliaikaisella passilla.

Syytetty on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen. Hän on kuitenkin myöntänyt tuntevansa rajalla pysäytetyn naisen sosiaalisen median kautta.

Syyttäjä vaatii naiselle 50—80 päiväsakon rangaistusta.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus antaa päätöksensä tapauksessa myöhemmin.

Päivitetty 6.3.2019 klo 13.47: Lisätty puuttuva ja-sana viidenteen virkkeeseen.