Lentoasemasäätiön hallituksen jäsen Matti Viialainen: Pidän laista ja lompakosta kiinni

MIKA STRANDÉN

Matti Viialaisen mielestä Lappeenrannan lentokentästä pitäisi tehdä matkailukenttä, jonka kautta tulisi matkailijoita Saimaalle.
Matti Viialaisen mielestä Lappeenrannan lentokentästä pitäisi tehdä matkailukenttä, jonka kautta tulisi matkailijoita Saimaalle.

Matti Viialainen sanoo olevansa eri mieltä Olli Naukkarisen kanssa laillisuudesta ja taloudellisen riskin ottamisesta.

Lappeenrannan lentoasemasäätiön toimitusjohtaja Olli Naukkarinen syyttää Matti Viialaista lentoreittien avaamisen vaikeuttamisesta.

Viialainen on maakuntajohtaja ja lentoasemasäätiön hallituksen jäsen.

— Olli Naukkarinen tietää hyvin, että tässä on kyse kahdesta asiasta: laillisuudesta ja siitä, kuinka suurta taloudellista riskiä otetaan. Niistä me olemme olleet eri mieltä, Viialainen sanoo.

Hän huomauttaa, että lentoasemasäätiö sai luvan maksaa tukia 5. tammikuuta. Nyt kaikki lentoyhtiöt pitää asettaa samalle viivalle ja kilpailuttaa.

— Sama kädenvääntö käytiin viime keväänä, jolloin oli intoa maksaa ilman kilpailua silloiselle pyytäjälle.

Viialainen ei halua kiirehtiä, sillä veronmaksajien rahoja on käytettävä huolellisesti.

— Myönnän, että pidän laista ja lompakosta kiinni. Minusta se on minun tehtäväni.

Viialaisen mielestä Lappeenrannan lentokentästä on tehtävä matkailukenttä, jonka kautta tulisi matkailijoita maakuntaan ja Saimaalle. Mallia voitaisiin ottaa Lapista.

— Lapin kokemukset osoittavat, että se alkaa charterlennoilla. Sitten tulee sesonkiluontoisia reittilentoja.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.