Juha-Matti Saksa ei vielä mieti kautensa loppua — vaimo lähtee töihin Mikkeliin, mutta perhe on tottunut sahaamaan Savon suunnassa

"Tässä on nyt hirmuinen vauhti päällä vääntää konsernia", Saksa sanoo. Mahdollisen jatkokauden rehtorina hän jättää yliopiston hallituksen päänvaivaksi.

Elena Liseytseva

Lappeenrannan teknillisen yliopiston oma kasvatti Juha-Matti Saksa (vas.) hätisteltiin yliopiston rehtoriksi sapattivapaaltaan reilut kaksi vuotta sitten. Kuvassa Saksa yliopiston hallituksen puheenjohtajan Tuomo Rönkön kanssa kesällä 2016.
Lappeenrannan teknillisen yliopiston oma kasvatti Juha-Matti Saksa (vas.) hätisteltiin yliopiston rehtoriksi sapattivapaaltaan reilut kaksi vuotta sitten. Kuvassa Saksa yliopiston hallituksen puheenjohtajan Tuomo Rönkön kanssa kesällä 2016.

Lappeenrannan yliopiston rehtori Juha-Matti Saksa ei vielä ole miettinyt tulevaisuuttaan sen jälkeen, kun rehtorin kausi tämän vuoden lopussa päättyy.

Saksan vaimo, nykyinen Etelä-Karjalan osuuspankin henkilöstöjohtaja Titta Saksa valittiin tiistaina Mikkelin kaupungin henkilöstöjohtajaksi.

— Tässä on nyt ollut hirmuinen vauhti vääntää konsernia, ja tes-neuvottelutkin ovat meneillään. Tarkoitus on jatkaa töitä ihan normaalisti, Juha-Matti Saksa toteaa.

Konsernilla Saksa viittaa Saimaan ammattikorkeakoulun, Lahden ammattikorkeakoulun ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston yhdistymiseen. Lisäksi työn alla on yliopiston muuttaminen Lappeenrannan-Lahden teknilliseksi yliopistoksi.

Elämä on rakennettu Lappeenrantaan

Saksan työkenttä on nytkin Lappeenranta—Lahti—Helsinki -akselilla. Lisäksi yliopistolla on Mikkelissä noin 50 hengen yksikkö.

Saksa kertoo, että kaksilapsisen perheen elämä on rakennettu Lappeenrantaan. Perheen pojat ovat ensimmäisellä ja kolmannella luokalla.

Säilyykö perheen koti Lappeenrannassa?

— Mahdollisesti, mutta tästä ei vielä ole tarpeeksi keskusteltu. Tunnustan, etten ole kyllä miettinytkään asiaa. Tämä välihän on hyvin lyhyt, kahvimatka, on tätä tullut sahattua vuodesta 1994 asti, kun molempien suvut ovat Mikkelistä.

Hallitus palkkaa rehtorin, tukee rehtoria ja vaihtaa rehtoria, kun kausi loppuu, jos niikseen. — —  Juha-Matti Saksa

Mahdollisen jatkokauden rehtorina Saksa jättää yliopiston hallituksen huoleksi.

— Hallitus palkkaa rehtorin, tukee rehtoria ja vaihtaa rehtoria, kun kausi loppuu, jos niikseen. Itse en rehellisesti sanottuna ole sitä miettinyt.

Yliopiston hallituksen puheenjohtaja Tuomo Rönkkö kertoo, ettei myöskään hallitus ole vielä pohtinut asiaa.

Kommentoidut