Kokoomuksen itäisen Suomen kansanedustajilta sapiskaa hallituksen itärata-päätökselle: "Onhan tämä aivan käsittämätöntä"

Neljä kokoomuksen kansanedustajaa Savo-Karjalan ja Kaakkois-Suomen vaalipiireistä ilmaisee pettymyksensä hallituksen päätökseen selvittää itäradan etenemistä muita hankkeita hitaammin.

Esa Vilenius

Itärata-hanke etenee, kun ratalinjaus on päätetty. Kuvituskuva.
Itärata-hanke etenee, kun ratalinjaus on päätetty. Kuvituskuva.

Kaakkois-Suomen ja Savo-Karjalan kokoomuslaiset kansanedustajat Jukka Kopra, Markku Eestilä, Ville Kaunisto ja Marko Kilpi ilmaisevat painokkaasti, ettei itärata saa ansaitsemaansa painoarvoa hallituksen teoissa.

Itärata-hankkeessa otettiin tiistaina aikalisä, ja ratalinjaukselle kerrottiin olevan useampia vaihtoehtoja.

Hankkeet Turun ja Tampereen nopeiksi junayhteyksiksi etenevät hankeyhtiöiden perustamiseen.

— Onhan tämä aivan käsittämätöntä, että selvitys itäisen ratahankkeen etenemisestä valmistuu vasta ensi keväänä. Siinä vaiheessa muiden hankkeiden suunnittelua on edistetty roimasti, toteaa Kopra nelikon lähettämässä tiedotteessa.

Eestilä ihmettelee, miksi itä jää kerta toisensa jälkeen nuolemaan näppejään, eikä saa hallitukselta tarvitsemaansa painoarvoa.

— Valtiovarainvaliokunnan viime vuoden talousarviomietinnössä on hyväksytty, että itärataa tulisi viedä suunnittelun ja hankeyhtiön kautta eteenpäin kahden muun rinnalla.

Kilpi vaatii, että hallituksen pitäisi olla määrätietoisempi idän radan suhteen.

Hanketta odottaa koko Itä- ja Kaakkois-Suomi. — Marko Kilpi

— Hanketta odottaa koko Itä- ja Kaakkois-Suomi, koko alue hyötyy joka tapauksessa elinvoiman kasvusta.

Kaunisto ihmettelee tulevaisuusinvestointien suuntaa ja muistuttaa kokoomuksen viime kaudella tekemästä pohjatyöstä ratahankkeiden edistämiseksi.

— Ehdotuksia ja linjauksia ei kuitenkaan selvästi haluta ottaa kuuleviin korviin, sillä hallitus on päättänyt aitojen tulevaisuutekojen sijaan laittaa rahat yli 200 pieneen menokohteeseen.

Luetuimmat