Kolme miestä pahoinpiteli naista raa’asti Joutsenossa — Oikeus rinnasti pahoinpitelyn kidutukseen

Naisen pahoinpitely lakkasi vasta, kun poliisi tuli paikalle. Oikeus tuomitsi tekijät törkeästä pahoinpitelystä.

Soila Puurtinen

Kolme miestä pahoinpiteli naista raa’asti Joutsenossa — Oikeus rinnasti pahoinpitelyn kidutukseen

Kolme miestä on tuomittu naisen törkeästä pahoinpitelystä Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa. Neljäs mies tuomittiin avunannosta törkeään pahoinpitelyyn. He kaikki kiistivät pahoinpitelysyytteen.

Pahoinpitely tapahtui yksityisasunnossa Joutsenossa kesällä 2017. Tekijät ja uhri tunsivat toisensa. Miehet kaatoivat naisen lattialle, hakkasivat hänen päätään betonilattiaan, potkivat häntä päähän ja laittoivat hänen päähänsä muovipussin. Pahoinpitely kesti noin tunnin ja päättyi vasta, kun poliisi tuli paikalle.

Käräjäoikeus piti uhrin kertomusta tapahtumista uskottavana. Hänen havaintonsa olivat tarkkoja ja yksityiskohtaisia.

Oikeuden mukaan pahoinpitely tehtiin erityisen raa’alla ja julmalla tavalla, kun puolustuskyvytöntä uhria potkittiin päähän. Muovipussin uhrin päähän laittamista voi oikeuden mielestä verrata kuristamiseen.

Oikeus rinnasti pahoinpitelyn kiduttamiseen.

Tuomittujen on maksettava noin 12 000 euron korvaukset uhrille

Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi miehistä yhden vuoden ja kahden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Törkeän pahoinpitelyn lisäksi hänet tuomittiin pahoinpitelystä ja lukuisista näpistyksistä. Hänen tuomionsa on ehdoton teon vakavuuden ja hänen aiemmin saamansa tuomion vuoksi.

Kaksi miestä sai vuoden ja kahden kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen. Avunannosta törkeään pahoinpitelyyn tuomittu mies sai 10 kuukauden ehdollisen rangaistuksen.

Tekijöiden on maksettava pahoinpidellylle naiselle noin 12 000 euron korvaukset korkoineen kärsimyksestä, kivusta, särystä, tilapäisestä haitasta sekä tämän asianajajakulut.

Tuomio ei ole lainvoimainen. Asiassa voi hakea valituslupaa Itä-Suomen hovioikeudelta.