Pelkät kondomit eivät riitä: 17-vuotias Aino Miikki vaatii ilmaisia ehkäisypillereitä nuorille — Lappeenrannassa se maksaisi yli puoli miljoonaa euroa vuodessa

THL ja Väestöliitto ovat ajaneet maksutonta ehkäisyä nuorille vuosia, mutta kunnilta puuttuu rahaa ja panostusta. Lappeenrannassa asiaa on pohdittu valtuustoryhmissä.

Kai Skyttä

Aino Miikki pitää ilmaisen ehkäisyn tarjoamista nuorille myös tasa-arvoasiana. E-pillereiden ei pitäisi jäädä kokonaan tytön maksettavaksi.

Aino Miikki, 17, äimistyi, kun luki uutisen ilmaisten kondomien jakamisesta imatralaisnuorille.
Imatran kaupunginhallitus on esittänyt valtuustolle 2 000 ilmaisen kondomin jakamista nuorille ensi vuonna. Maksutonta hormonaalista ehkäisyä Imatra ei kuitenkaan pysty tarjoamaan.
Eihän tuo ole mitään! mietti Miikki.
— En halua haukkua päätöstä — on hienoa, että nuoria ajatellaan. Mutta 2 000:n kondomin jakaminen on tosi pieni asia, jos nyt kerran maksuttoman ehkäisyn eteen on päätetty tehdä jotain. Satunnainen kondomien jako ei ole pysyvää ehkäisyä. Myös ehkäisypillerit ja kierukat pitäisi tarjota nuorille ilmaiseksi, Imatralla lukiota käyvä Miikki sanoo.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat