Savitaipaleella pohditaan leirintäalueen perustamista – Matkailuvaunualueelle Olkkolan kartanon läheisyydessä voisi olla tilausta

Reijo Tossavainen teki asiasta kuntalaisaloitteen. Kunnan elinkeinoryhmä alkaa valmistella asiaa.

Marleena Liikkanen

Leirintä- tai matkailuvaunualueen arvellaan sopivan hyvin Olkkolan kartanon läheisyyteen Savitaipaleella.
Leirintä- tai matkailuvaunualueen arvellaan sopivan hyvin Olkkolan kartanon läheisyyteen Savitaipaleella.

Leirintäaluetoiminta on taas ajankohtaista Savitaipaleella muutaman vuosikymmenen tauon jälkeen. Palvelun toteuttamisedellytyksiä pohditaan nyt kunnan elinkeinoryhmässä.

Ajatus leirintäalueen perustamisesta tuli kuntaan kuntalaisaloitteen muodossa. Entinen perussuomalaisten kansanedustaja Reijo Tossavainen esitti aluetta lähelle Olkkolan kartanoa.

Vastaava ajatus on noussut esille myös satamahankkeen ohjausryhmässä.

Savitaipaleella arvioidaan, että leirintäalueelle voisi olla tilausta. Taajamapalveluiden välittömässä läheisyydessä sijaitsevia luvallisia matkailuvaunujen ja -autojen leiriytymispaikkoja on vähän varsinkin Etelä-Suomessa.

Matkaparkki voi olla sähkötön ja käyttäjilleen ilmainen, jolloin se ei vaadi henkilökuntaa. Myös sellaisen perustamiskustannukset olisivat leirintäaluetta edullisemmat.

Varsinainen leirintäalue edellyttää vastaanottorakennuksen ja huoltorakennuksen rakentamista sekä muun muassa septitankkien tyhjennysmahdollisuutta. Toiminta vaatisi alueelle yrittäjän, mutta tuototkin olisivat tällöin suurempia.

Asian toteuttamismahdollisuuksia on jo selvitetty muun muassa kaavoituksen osalta.