Saimaa on kaunista ja rauhallista järviluontoa, kiittelee italialainen viinintuottaja Mattia Ardenghi—Suorat lennot Bergamon ja Lappeenrannan välillä tuovat hänen mielestään upeat järvimaisemat lähelle italialaisia

Lue, mitä mieltä Ardenghi on saunasta, saunomisesta, metsämarjojen poimimisesta sekä suomalaisesta ruoasta

Kai Skyttä

Italialainen viinituottaja Mattia Ardenghi arvioi Saimaan vetovoimaiseksi kohteeksi italialaisille.
Italialainen viinituottaja Mattia Ardenghi arvioi Saimaan vetovoimaiseksi kohteeksi italialaisille.

Italialainen viinintuottaja Mattia Ardenghi pulahti saunasta uimaan viileään Saimaan syliin viime viikolla Taipalsaarella ja ihastui ikihyviksi.

Hän uskoo, että Saimaa olisi täydellinen lomakohde italialaisille.

— Meilläkin on Italiassa järviä kuten Garda ja Como, mutta ei vastaavaa järviluontoa eikä maisemia.

Italiassa on myös kaikkialla keskellä väentungosta, täällä Suomessa luonnosta voi nauttia omassa rauhassaan. Vain muutama ihminen saattaa tulla siellä täällä vastaan.

Suomi ja etenkin Saimaa ovat hänen mielestään auenneet lomakohteina italialaisille, kun suorilla lennoilla pääsee Bergamosta Lappeenrantaan.

Ainoana pulmana on, että sikäläiset tietävät Suomesta vain Helsingin.
— Heille pitäisi kertoa Saimaasta.

Suunnitelmissa kesäloma Saimaalla

Ardenghi piipahti Lappeenrannan seudulle parin päivän liikematkalla loppuviikosta. Samalla tuli katsastettua etukäteen heinäkuuta varten, missä noin kymmenen hengen lomaseurue majoittuisi ja viettäisi aikaa.
— Itse olisin halukas veneilemään Lappeenrannasta Joensuuhun. Nyt tiedän, että veneen voi täällä vuokrata, mutta se on tuntematon mahdollisuus monille muille italialaisille, jotka harrastavat veneilyä.

Kai Skyttä

Mattia Ardenghi oli lyhyellä työmatkalla Lappeenrannan seudulla, mutta katsasti samalla lomailupaikkaa.

"Yksinkertainen on hyvää"

Italialaisten matkailutottumukset ovat pitkältä samanlaisia kuin suomalaisten.

Mattia Ardenghin mukaan keski-ikäiset ja sitä vanhemmat arvostavat, jos majoitus ja ohjelma ovat valmiiksi järjestettyinä. Lentoliput voi itse varata.

Nuoremmat ovat reppureissaajia, kulkevat, minne nenä näyttää ja varaavat yöpymiset netin kautta.

Italialaiset pitävät vaeltamisesta ja pyöräilystä. Ardenghi naurahtaa, että täkäläisistä nautinnoista riittää ammennettavaa myös matkailijoiden iloksi, kunhan joku opastaa niiden pariin.

Yksinkertainen on hyvää.

— Saunominen on ennenkokematonta ja rentouttavaa herkkua meille. Kuvasin täällä juuri videolle saunaa ja saunomista sosiaaliseen mediaan. Myös valoisa kesäyö on pohjoismaista eksotiikkaa.

Erityisen kiinnostavaa on tutustua suomalaisittain mutkattomalla tavalla metsäluontoon ja voida poimia metsämarjoja sekä sieniä.

Niistä päästään ruokaan, joka on Mattia Ardenghin mielestä hyvin tärkeää italialaisille.

— Olen saanut vuoden 2014 ensivierailustani lähtien huomata, että suomalainen ruoka on hyvin maistuvaa. Täällä tehdään paljon lähiruokaa puhtaista raaka-aineista, ja slow food on kunniassa kuten Italiassakin.

Ardenghin on vaikeaa keksiä Suomesta mitään varsinaista puutetta, joihin hän olisi törmännyt.

Ellei sellaiseksi lasketa perjantain aamubrunssia Lappeenrannan satamassa. Viinimiehelle ei siellä löytynyt olutta palan painikkeeksi.

Uusimmat uutiset