Vilkastunut rajaliikenne on poikinut Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoille luovia ohituksia — Rajavartiosto muistuttaa, ettei pientareen puolelta saa koukata

Venäläismatkailu on vilkastunut etenkin Nuijamaalla ja Imatralla. Vaalimaalla rajanylittäjä on yhä useammin aasialainen.

Kimmo Seppälä

Vaalimaan rajanylityspaikalla rajanylittäjä on entistä useammin aasialainen matkailija. Arkistokuva.
Vaalimaan rajanylityspaikalla rajanylittäjä on entistä useammin aasialainen matkailija. Arkistokuva.

Kaakkois-Suomen rajanylityspaikkojen liikenne on kasvanut noin yhdeksällä prosentilla vuoden takaisesta.

Venäläismatkailun kasvu näkyy Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoista etenkin Nuijamaalla ja Imatralla. Varsinkin Nuijamaan rajanylityspaikan liikenne on myös ajoittain jonoutunut. Ruuhkia on ollut esimerkiksi venäläisten juhlapyhien ja muiden vapaiden aikaan. Saapuvan liikenteen puolella on ollut jonoja myös lauantaiaamupäivisin.

Vaalimaalla aasialaisia matkailijoita on aiempaa enemmän, ja venäläismatkailijoiden määrä on suunnilleen viime vuoden tasolla. Suomalaismatkailijoiden määrä on sen sijaan laskenut yli 13 prosentilla vuoden takaisesta.

Ruuhkat tuoneet luovia ohituksia

Rajavartiosto toivoo rajanylittäjiltä kärsivällisyyttä ja muistuttaa liikenneturvallisuudesta. Rajalla on nähty ruuhka-aikoina kyseenalaisiakin ohituksia. Kanssa-autoilijoita on ohiteltu esimerkiksi pientareen puolelta.

— Autoilijoiden on ehdottomasti noudatettava liikennesääntöjä, opasteita ja raja- sekä tulliviranomaisen määräyksiä rajatarkastuksiin jonottaessaan, Kaakkois-Suomen rajavartiosto sanoo tiedotteessaan ja muistuttaa, että rajavartija voi kirjoittaa myös sakot.

Rajalta muistutetaan myös, ettei valtakunnanrajaa saa ylittää jalkaisin edes rajanylityspaikan alueella.

Uusimmat uutiset