Sauli Niinistö veti satoja ihmisiä vaalitilaisuuksiinsa Lappeenrannassa ja Imatralla — Monet halusivat samaan kuvaan Niinistön kanssa

Lappeenrannan kauppakeskus Oprissa ja Imatran Koskenpartaalla oli paikalla satoja ihmisiä kuuntelemassa Sauli Niinistön puhetta.

Turo Ulvinen

Sauli Niinistö puhui Imatralla Koskenpartaalla.
Sauli Niinistö puhui Imatralla Koskenpartaalla.

Kansalaisliikkeen presidenttiehdokas Sauli Niinistön vaalikiertue sai ihmiset liikkeelle Etelä-Karjalassa.

Lappeenrannan kauppakeskus Oprissa ja Imatran Koskenpartaalla oli paikalla satoja ihmisiä kuuntelemassa Sauli Niinistön puhetta. Niinistö otti esille kampanjan aikana tutuksi tulleet rauhan teemansa. Hän korosti rauhaa sotien ja kriisien vastakohtana, muistutti luonnonrauhan merkityksestä ja yhteiskuntarauhasta.

Luonnonrauha on jo järkkynyt ja ilmastonmuutos on siitä esimerkki.

— Suomeen ei sodan ja kriisien osalta kohdistu mitään erityistä uhkaa. Me olemme mukana rauhantyössä ja meillä on avoimet ja selkeät suhteet aina Pekingistä Moskovaan ja Washingtoniin saakka, Niinistö sanoi.

Ilmastonmuutos oli yksi Niinistön huolenaiheista.

— Luonnonrauha on jo järkkynyt ja ilmastonmuutos on siitä esimerkki.

Suomi aikoo arktisen neuvoston puheenjohtajamaan tehdä töitä mustan hiilen torjumiseksi. Niinistö on yhdessä Juha Sipilän hallituksen kanssa valmistellut erityisohjelmaa, johon kutsutaan kaikki kiinnostuneet maat mukaan.

— Ja monet ovat kiinnostuneet. Vladimir Putin sanoi viime kesänä Savonlinnassa olevansa kiinnostunut asiasta ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoo ymmärtävänsä tämän asian.

Turvamiesten ympäröimä Niinistö jalkautui puheensa jälkeen kansan pariin ja keskusteli ihmisten kanssa. Monille oli tärkeää ottaa valokuvia Niinistöstä.

Luetuimmat