Kummihevonen käy ilahduttamassa päiväkotia Rautjärvellä

Anssi kemppinen

Kummihevosen Niken omistaja Kirsi Savolainen laittaa Severi Siitosta valmiiksi ratsastukseen.
Kummihevosen Niken omistaja Kirsi Savolainen laittaa Severi Siitosta valmiiksi ratsastukseen.

Norjanvuonohevonen Nikke on Etelä-Karjalan neljäs kummihevonen. Muut kummihepat löytyvät Lemiltä ja Savitaipaleelta.

Vapaaehtoinen kampanja ilahduttaa hevosillaan ympäri Suomea vaikka työyhteisöä, vanhainkoteja, kouluja tai urheiluseuroja. Nikke on Rautjärven Asemanseudun päiväkoti Karhunpesän kummihevonen.

— Tarkoitus on tuoda hevosta lähelle ihmistä. Hevonen on lemmikki, terapeutti tai ystävä. Hevoselle voi vaikka itkeä surut ja kertoa huolet, sanoo Niken omistaja Kirsi Savolainen.

Karhunpesä sopii mainiosti Niken kummikohteeksi, sillä Savolainen asuu Rautjärven Niska-pietilässä ja omat lapset ovat käyneet saman päiväkodin.

Kummihevoskampanja kestää 1.1.—21.5.2017 ja se on osa Suomi 100 -juhlavuotta. Kampanjan taustalla ovat Suomen Hippos ja Ratsastajainliitto sekä Hevosalan kehittämiskeskus Hippolis.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.