Mies tuomittiin 2 vuoden ja 4 kuukauden vankeuteen kahden alaikäisen raiskauksesta

Oikeuden mukaan tuomittu käytti hyväkseen uhrien pelkotilaa ja tiedottomuutta. Mies oli itsekin tekohetkellä alaikäinen.

Kai Skyttä

Mies tuomittiin 2 vuoden ja 4 kuukauden vankeuteen kahden alaikäisen raiskauksesta

Vuonna 1999 syntynyt ulkomaan kansalainen on tuomittu kahden alaikäisen raiskauksesta kahden vuoden ja neljän kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Lisäksi Etelä-Karjalan käräjäoikeus määräsi miehen maksamaan uhreille vahingonkorvauksia yhteensä 16 000 euroa.

Tuomittu oli itsekin alaikäinen raiskaukset tehdessään vuosina 2016—2017.

Käräjäoikeuden mukaan raiskauksista vakavimmassa mies käytti hyväkseen uhrin pelkotilaa. Uhri kertoi olleensa vastaajan huoneessa lepäämässä sängyllä. Mies oli yrittänyt suudella häntä, mutta hän pyysi miestä lopettamaan. Tämän jälkeen mies oli alkanut riisua itseään ja uhria ja sanonut uhrille, että tämän pitää vain olla hiljaa.

Uhri oli pyytänyt lopettamaan, mutta mies ei lopettanut vaan raiskasi uhrin. Uhri oli yrittänyt riuhtoa itseään irti ja mennyt sitten täysin toimintakyvyttömäksi.

Vaikka syytetty ei käyttänyt väkivaltaa, kyse oli kuitenkin raiskauksesta.

Neljällä muulla kerralla syytetty oli käyttänyt hyväkseen uhriensa tiedottomuuden tilaa ja tunkenut sormensa nukkuvien uhrien sukupuolielimiin. Oikeus piti näitäkin raiskauksina.

Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa kuultiin syytettyä, kahta uhria sekä kahta todistajaa. Lisäksi esillä oli lääkärinlausuntoja, sairauskertomuksia ja Whatsapp-viestejä.

Oikeuden mukaan uhrien kertomukset olivat luotettavampia kuin syytetyn kertomus. Uhrien kertomuksia tuki todistajan kertomus.

Tuomio ei ole lainvoimainen. Asiassa voi hakea valituslupaa Itä-Suomen hovioikeudelta.

Luetuimmat