Parikymppinen mies teki petoksia autokauppojen yhteydessä Lappeenrannassa, Imatralla ja Ruokolahdella, hovioikeus korotti vankeustuomiota

Mies näytti autokauppojen yhteydessä tekaistua kuittia, jonka avulla hän huijasi maksaneensa kauppahinnan.

Markku Ropo

Kuvituskuva.
Kuvituskuva.

Itä-Suomen hovioikeus on korottanut parikymppisen miehen vankeustuomiota viime keväisessä rikosryppäässä.

Se käsittää rikosnimikkeitä moottorikulkuneuvon käyttövarkaus, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta, väärennys, petos, huumausaineen käyttörikos, rattijuopumus, näpistys ja liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

Syyksi luettuja tekoja oli kolmisenkymmentä, ja ne tapahtuivat helmikuun ja toukokuun välillä muun muassa Imatralla, Lappeenrannassa, Ruokolahdella ja Luumäellä.

Petoksia miehen tuomioon kertyi neljä kappaletta. Ne noudattivat samanlaista kaavaa. Mies hieroi yksityishenkilön kanssa autokaupat ja esitti sitten maksaneensa kauppahinnan joko näyttämällä tekaistun kuitin puhelimeltaan tai väärennetyn kuitin.

Näin hän sai haltuunsa autoja sekä niiden varmenteita, jollainen tarvitaan omistajavaihdoksessa.

Hovioikeus piti rikoksista vakavimpana petosta, jossa syytetty on Imatralla huhtikuussa esittänyt autokauppojen yhteydessä puhelimestaan tekaistun kuitin sovitun 6 500 euron kauppahinnan maksamisesta ja erehdyttänyt siten myyjän luovuttamaan auton ja alumiinivanteet sekä puskurit syytetylle.

Muut autokauppapetokset tapahtuivat Lappeenrannassa ja Ruokolahdella.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus oli tuominnut miehen kymmenen kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Hovioikeus korotti tuomion yhteen vuoteen.

Hovioikeuden tuomioon voi hakea valituslupaa korkeimmalta oikeudelta.

Kommentoidut