Olli Naukkarinen pääsi jatkoon Järvenpään kaupunginjohtajakisassa

Myös Lappeenrannan kaupunginjohtajan puoliso, Janakkalan kunnanjohtaja Tanja Matikainen haastatellaan kuuden muun lisäksi.

Olli Naukkarinen on hakenut aiemmin muun muassa Mikkelin johtoon.
Olli Naukkarinen on hakenut aiemmin muun muassa Mikkelin johtoon.

Lappeenrannan kaupungin strategia- ja rahoitusjohtaja Olli Naukkarinen etenee haastatteluvaiheeseen Järvenpään kaupunginjohtajakisassa. 16 hakijasta seitsemän kutsuttiin haastatteluun.

Kauppatieteiden maisteri Olli Naukkarisen lisäksi haastatellaan myös oikeustieteen tohtori ja hallintotieteen lisensiaatti, Janakkalan kunnanjohtaja Tanja Matikainen. Matikainen on Lappeenrannan kaupunginjohtajan Kimmo Jarvan puoliso.

Naukkarinen on hakenut vuonna 2015 Mikkelin kaupunginjohtajaksi ja vuonna 2016 sote-muutosjohtajaksi.

Mukana myös Järvenpään kaupunginhallituksen puheenjohtaja

Jatkoon pääsivät myös Salon kunnanjohtaja Kalle Larsson, talous- ja hallintojohtaja Antti Peltola Helsingistä, rehtori, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Helinä Perttu (kok.) Järvenpäästä ja Hollolan kunnanjohtaja Päivi Rahkonen.

Myös suostumuksensa antanut toiminnanjohtaja Markku Hyttinen Järvenpäästä haastatellaan.
Alkuperäisistä hakijoista lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila veti hakemuksensa pois.

Musta hevonenkin mahdollinen

Valintatoimikunta haastattelee hakijat ensi viikolla. Tavoitteena on, että kaupunginvaltuusto pääsee valitsemaan virkavaalilla uuden kaupunginjohtajan helmikuussa.

Virkavaaleissa ehdokkaina ovat kaikki hakijat ja suostumuksen antajat, riippumatta siitä oliko ehdokas haastateltujen joukossa vai ei.

Järvenpään kaupunginjohtaja valitaan kahdeksan vuoden määräaikaiseen virkaan. Nykyinen kaupunginjohtaja Erkki Kukkonen jää eläkkeelle toukokuun alussa.


Valtuustoryhmien edustajista koottu valintatoimikunta oli suositellut Järvenpään kaupunginhallitukselle haastateltavia. Kaupunginhallitus käsitteli valintatoimikunnan suositusta kokouksessaan joulun alla.

Juttua muokattu klo 8.35: Tanja Matikainen on Janakkalan kunnanjohtaja, ei Tuusulan, kuten jutussa aiemmin luki.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat