Pelkolan rajavartioasemalla Imatralla työskentelevät Kamu ja Mosku -rajakoirat menestyksekkäinä rajakoiramestaruuskilpailuissa — Imatralle hopeaa, pronssia ja joukkuekisan voitto

Katri Ikävalko

Rajakoira Kamu nappasi hopeaa rajakoiramestaruuskilpailussa. Kuvassa Kamu toukokuussa 2014.

Pelkolan rajavartioasemalla saatetaan tänään juoda kakkukahveja. Pelkolassa työskentelevät rajakoirat Kamu ja Mosku menestyivät hienosti Vaalimaalla tiistaina ja keskiviikkona järjestetyissä rajakoiramestaruuskilpailuissa.

Saksanpaimenkoirauros Kamu (Ratsumestarin Osama) ja ohjaajansa, vanhempi rajavartija Ossi Manninen sijoittui kilpailussa toiseksi. Kolmanneksi kisassa tuli saksanpaimenkoirauros Mosku (Evergrey´s Beast) ja ohjaajansa, vanhempi rajavartija Taneli Kaikkonen.

Rajamestaruuden voitti saksanpaimenkoirauros Loki ja vanhempi rajavartija Petri Koskela Vaalimaan rajavartioasemalta.

Joukkuekilpailun voitto meni Pelkolan rajavartioasemalle.

Kilpailuun osallistui rajakoiria ja koiranohjaajia jokaiselta kaakkoisrajan rajavartioasemalta. Kilpailu koostui tottelevaisuuskokeesta sekä eri tyyppisistä maastokokeista.

Kaakkois-Suomen rajavartiostossa palvelee tällä hetkellä yhteensä 79 rajakoiraa. Valtaosa koirista on saksanpaimenkoiria.

Minna Mäkinen

Minna Mäkinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.