16- ja 19-vuotiaat pojat tunnustivat aiheuttaneensa Tainionkosken koulun ilkivallasta — Motiivina auton hajoamisen aiheuttama turhautuminen

Tainionkosken koululla tehtiin kesäkuussa ilkivaltaa. Tapaus on nyt selvinnyt.

Minna Mäkinen

Tainionkosken koulu.
Tainionkosken koulu.

Tainionkosken koululla tehtiin ilkivaltaa kesäkuussa. Esikoulun ruokalarakennuksesta rikottiin ovia ja ikkunoita kivitettiin. Kivet olivat aiheuttaneet vahinkoja myös rakennuksen sisällä. Ilkivallan tekijät eivät olleet päässeet rakennukseen sisään. 

Teon ovat tunnustaneet kaksi teini-ikäistä imatralaispoikaa.

— 16- ja 19-vuotiaat pojat ovat sen tunnustaneet. Vahingot ovat sellaista kolmen ja puolen tuhannen euron luokkaa, kertoo Kaakkois-Suomen poliisin rikoskomisario Ari Järveläinen.

Tekijät eivät olleet Tainionkosken koulun nykyisiä oppilaita, eikä Järveläinen osaa sanoa, onko jompikumpi joskus ollut koulun oppilas.

—  Antipatiaa koulua kohtaan ei suoraan näkynyt, enemmän oli turhautumista.

Onko teolle selvinnyt motiivia?

— He ovat esittäneet semmoisen selityksen, että kun auto hajosi, niin piti johonkin purkaa se turhauma, Järveläinen sanoo.

Tekijöiden henkilöllisyys tuli ilmi tutkinnassa ja pojat myönsivät asian kuulusteluissa. Vaikka toinen tekijöistä on alaikäinen, ovat molemmat rikosoikeudellisessa vastuussa tapahtumista. Ikäraja siihen on 15 vuotta. Molemmat ovat myös korvausvastuussa.

Seuraavaksi juttu etenee sovitteluun, jossa ratkotaan sitä, miten vahingot korvataan. Sovittelu ei tarkoita automaattisesti sitä, että pojat välttäisivät oikeuden.

— [Sovittelu] helpottaa oikeuskäsittelyä, jos korjauspuoli on sovittu. Sitten mietitään sitä rangaistusta, Järveläinen sanoo.

Juttua muokattu 4.10. kello 16.02: Jutussa puhuttiin alunperin Kosken koulusta ja siellä olleesta vesivahingosta. Kyse oli kuitenkin eri koulusta ja ilkivaltatapauksesta. Kosken koulun tapauksen selvittely on edelleen kesken.