Kommentti: Rautjärvi unohti tyylikirjan kirjaston hyllylle — Etelä-Karjala tarvitsee lähivuosina voimia kaikkeen muuhun paitsi keskinäiseen kisailuun

Etelä-Karjalan yhtenäisyyttä testataan jo alkuvuodesta, kun Eksoten säästöohjelmasta tehdään päätöksiä.

Rautjärven kunnalla on suuria huolia. Junavuorojen vähentäminen Simpeleeltä ei ole niistä päällimmäinen.

Mutta monet kirkasta taivasta peittävät pilvet taisivat nyt ajaa rautjärveläiset edunvalvojat epätoivoiseen taisteluun junavuoroista.

Tyylikirja ja Sulavan käytöksen opas unohtuivat kunnan kirjastoon, kun Rautjärveltä ryhdyttiin osoittelemaan muita. Puskista tullut ehdotus Joutsenon vuorojen lakkautuksesta omien sijaan ei ollut reilu veto. Varsinkaan, jos VR:n tilastoimat viisi matkustajaa/päivä/vuoro pitää paikkaansa.

Etelä-Karjalan väestö vähenee ja lähivuosina edessä on vielä monta yhteistä taistelua siitä, että maakunnan palvelut säilyisivät edes jotakuinkin nykyisellään. Voimia kannattaisi säästää niihin.

Jos Lappeenranta nyt malttaa, junavuoroista syntynyt turha häly on onneksi helppo siivota maton alle.

Sisäisiä vääntöjä on luvassa muutenkin, kun alkuvuodesta Eksoten talousremontissa päästään kiinni konkretiaan eli palvelujen leikkaamiseen.

Maistiaisia tulevasta saadaan jo ensi viikolla. Etelä-Karjalan maakunta- ja sote-uudistuksen epävirallinen valmistelutoimielin julkistaa selvitykset Eksoten näkymistä ja kuntien kantokyvystä eli siitä, mihin meillä on tulevaisuudessa varaa.