Lappeenrannan Tirilän K-Market ryöstettiin taas — tekotapa muistuttaa juhannusaaton ryöstöä

Inka Nordlund

Tirilän K-Market on joutunut toistuvien ryöstöjen uhriksi.
Tirilän K-Market on joutunut toistuvien ryöstöjen uhriksi.

Lappeenrannassa Tirilän K-Marketin kassa on ryöstetty tiistaina aamupäivällä.

— Teräaseella uhkaamalla on saatu jonkin verran rahaa. Kyseessä ei ole kuitenkaan merkittävän suuri summa, kertoo rikoskomisario Teemu Liikkanen Kaakkois-Suomen poliisista.

Liikkanen ei halua tutkinnallisista syistä kertoa yksityiskohtia siitä, miten ryöstö on tapahtunut. Hänen mukaansa poliisi selvittelee parhaillaan, miten rikos on tapahtunut. Poliisilla ei ole tiedossaan tapauksen ulkopuolisia silminnäkijöitä.

Toinen ryöstö lyhyen ajan sisällä

Samainen Tirilän K-Market ryöstettiin aiemmin juhannusaattona. Silloin ryöstö tehtiin teräaseella uhkaamalla kello 12:45, ja tekijä sai saaliikseen jonkun verran käteistä rahaa. Tekijä oli liikkeellä yksin.

Liikkanen kertoo, että useampaa henkilöä on kuultu juhannusaaton ryöstön tiimoilta. Tutkinta on kuitenkin vielä kesken.

— Meillä on omat epäilyksemme tekijästä, mutta täyttä varmuutta tekijästä ei ole, joten asiaa ei ole vielä laitettu syyttäjälle.

Poliisin mukaan juhannusaaton ja eilisen ryöstöissä on paljon yhteneväisyyksiä.

— Kyseessä on sama kauppa ja sama tekotapa. Tottakai poliisin intressi on, että vastaavanlaiset teot saadaan estettyä, Liikkanen sanoo.

Hänen mukaansa poliisi on huolissaan asiasta ja on siihen liittyen tehnyt alueella poliisitehtäviä, jotka liittyvät tarkastuksiin ja epäilyihin asiassa. Toistaiseksi tutkinnassa ei ole tehty läpimurtoa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.