Karjalan prikaati rokottaa THL:n marssijärjestyksen mukaan – Seuraavina rokotuslistalla ovat prikaatin riskiryhmiin kuuluvat

Karjalan prikaatissa oli tiistaina yhteensä 20 koronavirustartunnan saanutta.

Sami Lettojärvi

Rokotuslistalla seuraavina prikaatissa ovat riskiryhmiin kuuluvat työntekijät ja varusmiehet. Kuvituskuva.
Rokotuslistalla seuraavina prikaatissa ovat riskiryhmiin kuuluvat työntekijät ja varusmiehet. Kuvituskuva.

Karjalan prikaatissa koronarokotteen on toistaiseksi saanut ainoastaan terveysasemalla työskentelevä terveydenhoidon henkilöstö. Muille rokotteita ei ole annettu.

– Toimimme samalla tavalla kuten Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ja valtionhallinto rokotuksista ohjeistavat, prikaatin esikuntapäällikkö, everstiluutnantti Juhana Skyttä sanoo.

Prikaati on käynnistänyt valmistelut seuraavaa rokotusryhmää varten. Rokotuslistalla seuraavina prikaatissa ovat riskiryhmiin kuuluvat työntekijät ja varusmiehet. Skyttä sanoo, että tavoitteena on selvittää riskiryhmiin kuuluvat ja heidän määränsä. Rokotusajankohtaa hän ei tiedä.

– Se riippuu rokotteiden saatavuudesta. Meillä on valmius rokottaa riskiryhmiin kuuluvat itse.

Karjalan prikaatin kokonaisvahvuus on yhteensä yli 3 000 henkilökuntaan kuuluvaa ja varusmiestä. Muiden kuin riskiryhmäläisten rokotukset alkavat Skytän mukaan samassa järjestyksessä kuin muualla Kymenlaaksossa.

Karjalan prikaatissa oli tiistaina yhteensä 20 koronavirustartunnan saanutta. Heistä 18 oli varuskunnassa ja kaksi kotona.