Paikallisottelu näyttää suunnan loppukaudelle, PEPO ja Kultsu pelaavat illalla muustakin kuin keskinäisestä hegemoniasta

Mika Strandén

PEPOn ja Kultsu FC:n kohtaaminen veti viime vuonna Kimpisen lauteille 1 500 katsojaa. Millaiseen väkijoukkoon ylletään tänä iltana?

Panokset vain kasvavat PEPO Lappeenrannan ja Joutsenon Kultsu FC:n kauden toisessa paikalliskohtaamisessa jalkapallon kakkosessa.

Kimpisen nurmelle tänä iltana astelevat joukkueet löytyvät sarjataulukossa eri ilmansuunnista, mutta yhteistä on se, ettei kummallakaan ole enää varaa kompurointeihin.

— Tilanne on tosi mielenkiintoinen. Meillä ei ole kärkeen matkaa kuin kolme pistettä, mutta kärki pelaa niin hyvin, että ylimääräisiä tappioita ei voi ottaa, ennakoi PEPO:n päävalmentaja Mika Heino.

Lohko A:n kärkikaksikkoa FC KTP:tä ja Klubi 04:ää vastaan PEPO on hävinnyt ottelunsa, sarjakolmosta Legirus Interiä vastaan neljäntenä olevien lilapaitojen saldo on voitto ja tappio.

— Tähän asti olemme pelanneet hyvin heikompia joukkueita vastaan. Olemme voittaneet ne pelit, mitkä pitääkin voittaa. Siinä mielessä pelimme on ollut uomissaan, mutta harjoittelumme tähtää koko ajan siihen, että opimme voittamaan ne kärkipelitkin, Heino toteaa.

Kultsua vastaan PEPO on hallinnut kohtaamisia tällä ja viime kaudella. Voitot ovat 3—0 lilapaidoille. Heino tietää, että paikallispeleissä voi kuitenkin tapahtua mitä tahansa, olivat sarjasijoitukset mitkä tahansa.

— Kultsulla on hyviä, taitavia yksilöitä, jotka parhaimmillaan pystyvät yksin ratkaisemaan pelit. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että jonkinlaista kriisiä siellä Kultsussa eletään tällä hetkellä.

Epätasaisista otteista läpi kauden kärsinyt naapuriseura saavutti pelillisen pohjakosketuksen edellisessä ottelussaan, jossa joutsenolaiset romahtivat kotikentällään lohkon peränpitäjälle FC Lahti Akatemialle rumasti 0—4.

Pelin jälkeen Kultsun päävalmentaja Kimmo Lötjönen peräänkuulutti pelaajiltaan parempaa sitoutumista. Purkaus oli seurausta siitä, että punamustien ensimmäisiin harjoituksiin viikon mittaisen kesäloman jälkeen oli ilmestynyt vain viisi pelaajaa.

Kultsun keskikentän avainhahmon Alex Oikkosen mukaan harjoitusvahvuus on jälleen normalisoitunut. Illan otteluun raitapaidat saavat näillä näkymin kentälle käytettävissä olevan parhaan kalustonsa.

— Oma peli pitäisi saada jälleen raiteilleen tässä pelissä. Peli on ailahdellut, ehjiä 90-minuuttisia ei ole liikaa. Yksi hyvä peli, sitten on tullut pari huonoa. Varmasti ottelusta tulee hieno tapahtuma kumminkin, Oikkonen miettii.

Kultsulla on ollut vaikeuksia molemmissa päissä kenttää. Maaleja raitapaidat ovat viimeistelleet 13 ottelussa vain yhdeksän, vähiten omassa lohkossa. Oma verkko on puolestaan heilunut 27 kertaa, toiseksi eniten.

Heikko maaliero on pudottanut joutsenolaiset putoamisviivan alle, mutta lohkon alempi kasti on edelleen tasainen, joten pari voittoa kohentaisi tilannetta kummasti. Vaikka viimeistely on ollut vaikeaa, siitä huolimatta joutsenolaiset ovat onnistuneet kaapimaan pelaamistaan otteluista neljä voittoa.

Millä eväin PEPO illalla kaatuu?

— Hyvällä puolustuspelillä tietysti. Ja tekemällä paikoista maalit, Oikkonen tiivistää.

PEPO ja Kultsun kohtaamiset kakkosessa

Kausi 2016

PEPO—Kultsu FC 2—1 (yleisöä 1 524)

Kultsu FC—PEPO 1—2 (yleisöä 560)

Kausi 2017

Kultsu FC—PEPO 0—2 (yleisöä 511)

Kalle Sipiläinen

Kalle Sipiläinen