Kaukaan tehtaalla palo paperikoneessa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä

Kai Skyttä

Kaukaan tehtaalla palo paperikoneessa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä

Pelastuslaitos sai hälytyksen UPM Kaukaan tehtaalle sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, kun paperikoneessa ratakatkoyhteydessä syttyi palo. Hälytys tuli yöllä hieman puoli yhden jälkeen. Paperia syttyi Armilan paloaseman vs. ylipalomiehen Mikko Kuismasen mukaan palamaan parissa kerroksessa.

Kuismasen mukaan työntekijät olivat saaneet palon omatoimisesti hallintaan, ja pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi lähinnä paikkojen tarkistaminen. Paikalla oli pelastuslaitokselta yksi yksikkö, ja tehtävä oli suoritettu noin tunnissa.

Kaukaan paperitehtaan johtaja Matti Laaksonen on kiitollinen tehtaan henkilöstön ansiokkaasta alkusammutuksesta.

Palo ei Laaksosen mukaan ollut mittava. Ilman tehtaan henkilöstön ripeää toimintaa palo olisi voinut levitä laajalle paperitehtaan otollisissa olosuhteissa.

—Siellä on irtopaperia, jonkun verran pölyä, ja jonkun verran rasvaa. Oman henkilöstön ammattitaito ja ripeys ensisammutustyössä on äärettömän tärkeää, Laaksonen sanoo.

Palo ehti Laaksosen mukaan kuitenkin aiheuttaa kohtuulliset vahingot.

—Mekaaniset vauriot ei ole ihan sellaisia, että me niitä tämän päivän aikana saada kuntoon. Ensimmäinen arvio on, että pari päivää menee, ja sitten kone on takaisin tuotannolla.

Palosta aiheutuneita kuluja Laaksonen ei ryhdy arvioimaan, mutta massiivisista kustannuksista ei kuitenkaan ole kysymys.

Juttua on päivitetty klo 11.10. Lisätty Matti Laaksosen kommentit.