Sammonlahden kentän uusiminen alkoi viikon myöhässä urakoitsijan konerikon takia — töiden pitäisi valmistua aikataulussa siitä huolimatta

Vesa Salminen

Asennusryhmän esimies Petri Mäkelä sanoo, ettei Sammonlahden kentässä ole suuria muhkuroita paria painaumaa lukuun ottamatta. Yksi toive hänellä urakan keskellä on: — Ei saisi oikein paljon tuulla, että pohjalevyt saadaan pysymään paikoillaan ennen mattojen levitystä niiden päälle.
Asennusryhmän esimies Petri Mäkelä sanoo, ettei Sammonlahden kentässä ole suuria muhkuroita paria painaumaa lukuun ottamatta. Yksi toive hänellä urakan keskellä on: — Ei saisi oikein paljon tuulla, että pohjalevyt saadaan pysymään paikoillaan ennen mattojen levitystä niiden päälle.

Hiekanpoistokoneen hajoaminen viivästytti Lappeenrannan Sammonlahden tekonurmen työmaan aloitusta. Lappeenrannan liikuntatoimen työnjohtaja Jarmo Tynkkynen kertoi, että urakoitsija Saltex pääsi aloittamaan työt tämän viikon maanantaina.

Tynkkysen mukaan urakoitsija ilmoitti kaupungille, ettei alun viivästys vaikuta urakan hintaan eikä valmistumisaikatauluun. Alkuperäisen suunnitelman mukaan kentän uusi pinnoite on valmis 21. heinäkuuta.

Kentän pääoperoijana PEPO

Kentän pääoperoija PEPO joutui siirtämään harjoituksensa muualle 28. kesäkuuta mennessä, eli tekonurmi seisoi viikon käyttämättömänä ennen töiden aloitusta.

Pienet juniorit harjoittelevat urakan ajan Visma areenassa sisätiloissa.

14-vuotisten poikien SM-lopputurnaus pelataan Sammonlahdessa 4. elokuuta alkaen.

Tekonurmipinnan alle joustokerros

Sammonlahden tekonurmen uusiminen pääsi uudelleen mukaan tämän vuoden talousarvioon, kun liikuntatoimi onnistui säästämään viime vuonna käyttötalouspuolelta 357 000 euroa leudon talven vauhdittamana.

Halvimman tarjouksen tekonurmesta, 237 000 euroa, teki Saltex.

— Tekonurmipinnan alle rakennetaan 20-millinen joustokerros. Tällaista kenttää meillä ei ole muualla, mutta Suomeen näitä tehdään nyt paljon. Seuraavalla kerralla pelkän tekonurmipinnan uusiminen on halvempaa, liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman kertoi aiemmin.

Sammonlahden vanha tekonurmi menee varastoinnin kautta uusiokäyttöön ja myöhemmin muun muassa hiihtoreittien alikulkutunneleiden pohjiksi.

Alunperin kentän uusiminen jäi toiseksi Vanhan kentän pääkatsomon katokselle, kun määrärahoja ei ollut talousarviossa riittävästi molemmille. Liikuntatoimen käyttötalouspuolen säästöt nostivat tekonurmen uudelleen työlistalle.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.