Kommentti: SaiPa heitti pyyhkeen kehään – Mutta miksei sitä voi sanoa suoraan?

Kommentti: SaiPa heitti pyyhkeen kehään – Mutta miksei sitä voi sanoa suoraan?

SaiPa aloitti joukkueensa tyhjennysmyynnin keskiviikon Lukko-tappion jälkeen. Torstaiaamuna tuli tieto jo aiemmin viikolla huhutuista siirroista. Matti Järvinen ja Jussi Markkanen pelaavat loppukauden Sveitsissä.

Ratkaisu on järkevä kaikkien kannalta. Vaikka matemaattisesti pudotuspelipaikka vielä on mahdollinen, ovat SaiPan pudotuspelihaaveet käytännössä menneet. Kaudesta täytyy pelastaa se, mitä pelastettavissa on. Se tarkoittaa Markkasen ja Järvisen loppukauden palkkaa.

Yleisö ei ole löytänyt Kisapuistoon viime kausien malliin, eikä pudotuspeleistä ole tulossa rahapottia paikkaaman vajetta. Saipan tulos on painumassa rutkasti miinukselle

Vaikka siirrot ovat taloudellisesti järkeviä, on SaiPan tiedotuslinjassa parantamista. Se, että toimitusjohtaja Marko Ek kertoo seuran tiedotteessa joukkueen tavoittelevan pudotuspelipaikkaa, kun parhaat pelaajat lähtevät, on kannattajien aliarvioimista.

Luulisi, että SaiPassa olisi opittu jotain Lukon tiedotustoilailuista. Sarjan hännille jäänyt Lukko vapautti jo viime kuussa parhaan hyökkääjänsä Aaron Cagnonin Sveitsiin. Perusteluiksi seurajohto kertoi, että näin joukkue pystyy paremmin tavoittelemaan pudotuspelipaikkaa. Kohu oli valmis.

Tietenkin ihmenousuja on nähty ennenkin. Pudotuspeliviivan alle jämähtänyt Ässät luopui Stephen Dixonista tammikuussa 2013. Kevät päättyi kultajuhliin Porin torilla. Yllättäviä piristymisiä on nähty muitakin, eikä Lukon menokaan juuri nyt näytä huonolta. Matkaa pudotuspeleihin on enää viisi pistettä.

On teoriassa mahdollista, että SaiPakin löytää uuden suunnan, kun paineet ovat poissa.

Silti olisi virkistävää kerrankin nähdä suoraselkäistä toimintaa seurajohdolta kevään tyhjennysmyynnin kohdalla. Jokainen kannattaja, niin kirpeältä kuin se tuntuukin, ymmärtää seuran taloudellisen tilanteen vaikeuden. Kovin moni tuskin enää elättelee pudotuspelihaaveita.

Uskonkin, että seuraavanlainen rehellinen tiedote olisi fanienkin helpompi hyväksyä.

”Kuluva kausi ei ole sujunut toiveidemme mukaisesti. Luovumme kahdesta tärkeästä pelaajastamme, sillä emme usko enää urheilulliseen menestykseen tällä kaudella. Näin toimimalla pystymme säästämään hieman rahaa ja tappiomme tältä tilikaudelta on hieman pienempi. Säästyneillä rahoilla pyrimme vahvistamaan joukkuetta ensi kaudelle. Pahoittelemme kannattajille aiheuttamaamme mielipahaa.”

Saa käyttää.

Juhana Nyman

juhana.nyman@esaimaa.fi

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.