Lappeenrantalaisnuori läpäisi ajokokeen, mutta kiihdytti kevarillaan poliisin tutkaan paluumatkalla

Poliisi mittasi nuoren nopeudeksi yli 100 kilometriä tunnissa Lappeenrannan keskusta-alueella.

Arkisto

Liikennettä valvonut poliisipartio pysäytti huomattavaa ylinopeutta ajaneen kevytmoottoripyörän Lappeenrannassa tiistaina. Kuvituskuva.
Liikennettä valvonut poliisipartio pysäytti huomattavaa ylinopeutta ajaneen kevytmoottoripyörän Lappeenrannassa tiistaina. Kuvituskuva.

Kevytmoottoripyörää kuljettanut lappeenrantalaisnuori ajoi tutkaan huomattavaa ylinopeutta tiistaina aamupäivällä. Lappeenrannan keskustassa liikennettä valvonut poliisipartio mittasi kevarin nopeudeksi yli 100 km/h paikassa, jossa on viidenkympin nopeusrajoitus.

Kun nuori pysäytettiin, kävi ilmi että hän oli palaamassa ajokokeesta, jonka hän oli myös läpäissyt. Poliisi epäilee nuorta miestä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Poliisi otti haltuunsa nuoren ajokortin ja todistuksen hyväksytystä kuljettajantutkinnosta sekä määräsi tämän ajokieltoon.

Tiistaina poliisi pysäytti Lappeenrannassa myös kaksi epäiltyä rattijuoppoa. Aamupäivällä henkilöauton ratista pysäytetyn naisen epäillään olleen liikkeellä huumeiden vaikutuksen alaisena. Illalla pysäytettyä pakettiauton kuljettajan epäillään niin ikään olleen liikkeellä huumeiden vaikutuksessa. Molemmat epäillyt ovat paikkakuntalaisia