Poliisille on tehty useita rikosilmoituksia tietomurroista syyskuun aikana Etelä-Karjalassa – Katso ohjeet tietomurrolta suojautumiseksi

Poliisi muistuttaa tekemään mahdollisista tietoturvaloukkauksista rikosilmoituksen.

Venla Tirkkonen

Samoja salasanoja ei kannata käyttää useammassa eri palvelussa, Kyberturvallisuuskeskuksen ohjeissa muistutetaan. Kuvituskuva.
Samoja salasanoja ei kannata käyttää useammassa eri palvelussa, Kyberturvallisuuskeskuksen ohjeissa muistutetaan. Kuvituskuva.

Kaakkois-Suomen poliisille on tehty syyskuun aikana useampi ilmoitus tietomurroista Etelä-Karjalassa, poliisi tiedottaa.

Poliisin mukaan tietomurrot ovat kohdistuneet yritysten palvelimille tai sähköposteihin. Tapauksissa on esimerkiksi muutettu yrityksen laskutustietoja tilinumeron osalta ulkomaisille tileille. Tapauksista ei ole ehtinyt aiheutua taloudellista vahinkoa.

Poliisi muistuttaakin tekemään mahdollisista tietoturvaloukkauksista rikosilmoituksen ja kehottaa myös ilmoittamaan asiasta Liikenne- ja viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskukselle.

Tietomurrolla tarkoitetaan luvatonta tunkeutumista tietojärjestelmään, palveluun tai laitteeseen sekä sovelluksen, kuten sähköpostitilin luvatonta käyttöä.

Tietomurto on rikoslain mukaan rangaistava teko ja pelkkä tietomurron yritys on rangaistavaa.

Ohjeet

Kyberturvallisuuskeskuksen ohjeet tietomurrolta suojautumiseksi

Pidä ohjelmistot ja järjestelmät päivitettynä.

Käytä monivaiheista tunnistautumista.

Älä käytä samoja salasanoja useammassa eri palvelussa.

Muista varmuuskopiot.

Lähde: Kyberturvallisuuskeskus.fi

Luetuimmat