Vammaisten asumispalveluiden kilpailutus huolettaa Korhosten perhettä — Eksote kertoo, että kilpailutuksen kriteereistä 70 prosenttia on hintaa, ja 30 prosenttia laatua

Vammaisjärjestöjen ajama kansalaisaloite nosti keskusteluun huolen vammaisten ihmisten asumista koskevien palvelujen kilpailuttamisesta. Eksotessa vammaisten asumispalveluja tuotetaan sekä omana että ostopalveluna.

Kai Skyttä

Tanja, Jesse ja Janne Korhonen ovat huolissaan, kuinka kilpailutus vaikuttaa vammaisten ihmisten välttämättömiä huolenpitoa koskeviin palveluihin.
Tanja, Jesse ja Janne Korhonen ovat huolissaan, kuinka kilpailutus vaikuttaa vammaisten ihmisten välttämättömiä huolenpitoa koskeviin palveluihin.

Jesse Korhonen haluaa muuttaa omaan kotiin.
— Jos vaikka 20-vuotiaana. Tai ainakin aika pian, hän toteaa.
Toistaiseksi 19-vuotias Korhonen asuu kuitenkin kotonaan Imatralla perheensä kanssa. Korhosella on downin syndrooma. Sen takia asumisen muoto täytyy harkita tarkkaan. Aiemmin Korhonen kokeili asumista Paajalanrinteen tuetun asumisen yksikössä, mutta se ei sopinut hänelle.
— Siellä oli yksi samanikäinen tuttu. Muuten ihmiset olivat vanhoja. Siitä tuli epämukava olo.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat