HS: Imatran kaupungintalon ja kulttuurikeskuksen suunnitellut Arto Sipinen on kuollut

Arto Sipisen tärkeimmät työt ovat tunnettuja julkisia rakennuksia, muun muassa kaupungintaloja, kulttuurikeskuksia ja kirjastoja.

Hannu Ojala

Arto Sipinen suunnitteli vuonna 1986 valmistuneen Imatran kulttuurikeskuksen yhdessä Mane Hetzerin kanssa.
Arto Sipinen suunnitteli vuonna 1986 valmistuneen Imatran kulttuurikeskuksen yhdessä Mane Hetzerin kanssa.

Imatran kaupunkikuvaan merkittävästi vaikuttanut arkkitehti ja professori Arto Sipinen on kuollut. Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Helsingin Sanomien mukaan Sipinen sai marraskuussa vakavan aivoinfarktin, josta hän ei toipunut. Sipinen kuoli 23. joulukuuta 81-vuotiaana.

Suomalaisen arkkitehtuurin kärkinimiin lukeutuneen Sipisen tärkeimmät työt ovat tunnettuja julkisia rakennuksia, muun muassa kaupungintaloja, kulttuurikeskuksia ja kirjastoja. Näihin kuuluvat myös Imatran vuonna 1970 valmistunut kaupungintalo ja vuonna 1986 valmistunut kulttuurikeskus (kulttuuritalo Virta), jotka Sipinen suunnitteli yhdessä Mane Hetzerin kanssa.

Uransa alkuvaiheessa Sipinen työskenteli Alvar Aallon ja Viljo Revellin toimistoissa. Hän perusti oman arkkitehtuuritoimistonsa vuonna 1965. Vuonna 1990 Sipinen sai ensimmäisenä arkkitehtina Pro Finlandia -mitalin. Professorin arvonimen hän sai 1995 ja Rakennustaiteen valtionpalkinnon vuonna 1999.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat