Äiti harjasi lapsensa hiuksia kovakouraisesti ja heitti lasta hiusharjalla, Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi pahoinpitelystä

Äiti määrättiin maksamaan 40 päiväsakkoa. Oikeuden mukaan pahoinpitely on moitittava, koska lapsi on ollut puolustuskyvytön äitiinsä nähden.

Mika Strandén

Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi lapsensa hiuksia kovakouraisesti harjanneen ja lasta kohti harjan heittäneen naisen pahoinpitelystä. Kuvituskuva.
Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi lapsensa hiuksia kovakouraisesti harjanneen ja lasta kohti harjan heittäneen naisen pahoinpitelystä. Kuvituskuva.

Nainen tuomittiin alakouluikäisen lapsensa pahoinpitelystä sakkorangaistukseen. Nainen oli harjannut lapsensa hiuksia kovakouraisesti ja heittänyt hiusharjan kohti lasta. Harja osui lasta jalkaan.

Teko tapahtui Luumäellä vuonna 2018.

Nainen kiisti pahoinpitelyn. Hänen mukaansa lapsen hiukset olivat olleet takussa ja hän oli harjannut niitä. Naisen mukaan hän oli kiireessä heittänyt hiusharjan lattialle, ja se oli osunut lapseen vahingossa.

Lapsi oli tilanteessa puolustuskyvytön

Etelä-Karjalan käräjäoikeus piti lapsen ja todistajan kertomusta harjalla heittämisestä luotettavana. Harjan osuminen on aiheuttanut lapselle kipua.

Oikeus katsoi myös, että lapsen takkuisten hiusten harjaaminen kiireessä on sattunut. Nainen on toiminut tilanteessa kovakouraisesti ja aiheuttanut tarpeetonta kipua lapselleen.

Oikeus katsoi näytetyksi pahoinpitelyn, eikä naisen syyllisyydestä jäänyt varteenotettavaa epäilyä.

Vaikka naisen käyttämä väkivalta oli lievää, teko on tavanomaista hieman moitittavampi, muun muassa siksi, että lapsi on ollut tilanteessa puolustuskyvytön äitiinsä nähden.

Nainen tuomittiin 40 päiväsakkoon. Hänen tuloillaan maksettavaa tulee 240 euroa. Lisäksi naisen on maksettava lapselleen 200 euroa korkoineen pahoinpitelyn aiheuttamasta kivusta ja särystä.

Valtiolle naisen on maksettava 80 euroa rikosuhrimaksua.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Kommentoidut