Taloussanomat: Asunnon myyntiaika Etelä-Karjalassa on pitkä, Lappeenrannassa 114 ja Imatralla 154 päivää

Katja Juurikko

Kerrostaloasuntoaan kauppaava saa varautua Etelä-Karjalassa kuukausien myyntiaikaan.
Kerrostaloasuntoaan kauppaava saa varautua Etelä-Karjalassa kuukausien myyntiaikaan.

Etelä-Karjalassa kerrostaloasunnon myynti-ilmoitus on esillä keskimäärin useita kuukausia ennen kauppoja. Lappeenrannassa asunnon ilmoitus on esillä keskimäärin 114 päivää ja Imatralla 154 päivää.

Asiasta kertoo Taloussanomat, joka vertaili kerrostaloasuntoilmoitusten esilläoloa Oikotie-asunnonvälityspalvelussa vuosina 2014—2016. Vertailussa jätettiin huomioimatta uudiskohteet sekä kuntaliitosten vaikutus.

Esimerkiksi Helsingissä keskimääräinen asuntoilmoituksen esilläoloaika on murto-osa siitä mitä Etelä-Karjalassa, 51 päivää. Pääkaupungin suosituimmilla alueilla ilmoitukset ovat esillä vain pari viikkoa.

Tampereella luku on 60 päivää ja Lahdessa 99 päivää.

Pitkiä myyntiaikoja löytyy Etelä-Karjalan naapurimaakunnista. Kouvolassa myynti-ilmoitukset ovat esillä kesimäärin 124 päivää, Kotkassa 177 päivää ja Mikkelissä 125 päivää.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.