Puu kaatui Ryhäläntielle Puumalassa — Ilmatieteen laitos varoittaa tuulesta Etelä-Karjalassa

Puu kaatui tielle varhain aamulla. Varoitus on annettu voimakkaiden tuulenpuuskien vuoksi itäiseen Suomeen.

Minna Mäkinen

Arkistokuva. Tuulen nopeus puuskissa on 15 metriä sekunnissa. Ilmatieteen laitoksen 
mukaan alueella on yksittäisiä kaatuneita puita ja lyhyitä sähkökatkoja.
Arkistokuva. Tuulen nopeus puuskissa on 15 metriä sekunnissa. Ilmatieteen laitoksen mukaan alueella on yksittäisiä kaatuneita puita ja lyhyitä sähkökatkoja.

Puu kaatui varhain aamulla Ryhäläntielle Puumalassa. Puu tukki koko tien, koska se oli kaatunut poikittain tielle.

— Pelastuslaitos raivasi puun pois Ryhäläntieltä. Puu oli kaatunut tarkalleen Kaakkolammentien ja Ryhäläntien risteyksestä noin 200 metriä pohjoisen suuntaan, kertoo päivystävä palomestari Joni Himberg.

Etelä-Savon pelastuslaitos sai hälytyksen kello 05.44. Pelastuslaitoksella ei ollut yöllä muita vahingontorjuntoja tuulesta huolimatta.

Ilmatieteen laitos varoittaa tällä hetkellä tuulesta Etelä-Karjalassa, Etelä-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa. Laitoksen mukaan lounaistuuli on voimakasta aamupäivällä maanantaina. Tuulen nopeus puuskissa on 15 metriä sekunnissa.

Himberg kertoo, että Etelä-Savon pelastuslaitoksen johto on tehostetussa valmiudessa.

— Seuraamme koko aamupäivän aktiivisesti, missä tulee puuskia. Meillä on valmius ruveta tehostetusti hoitamaan vahinkoja, mikäli tehtäviä tulee paljon. Olemme varautuneet, mutta vielä ei käytännön tehtäviä ole tullut, Himberg sanoo.

Pelastuslaitos ennakoi sääennusteiden pohjalta, että kello 12 mennessä maanantaina iskevät voimakkaimmat tuulenpuuskat.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet