Imatran ajot ylsi tavoitteisiinsa: ”Plussalle jäätiin, se on selvää”

Anu Pakarinen

Imatran moottorikerhon puheenjohtaja Sami Backman pitää tulosta työmäärään ja kokonaisuuteen nähden maltillisena.

Imatran ajojen tilinpäätös valmistuu muutaman viikon sisällä.

Jo nyt tiedetään, että tulos on voitollinen ja suurin piirein sellainen kuin tavoiteltiin, kertoo Imatran moottorikerhon puheenjohtaja Sami Backman.

— Plussalle jäätiin, se on selvää.

Kustannukset noin 700 000 euroa

Kolmepäiväisen tapahtuman budjetti eli matkan varrella. Lopulliset kustannukset ovat Backmanin mukaan noin 700 000 euroa.

Tulot kertyivät pääsylipuista ja yhteistyökumppaneilta. Viikonloppu- ja päivälippuja myytiin vajaat 20 000 kappaletta. Yhteensä lipputulot olivat noin 400 000 euroa.

Viivan alle tulee jäämään muutama kymmenen tuhatta euroa.

— Tavoiteltu tulos oli 40 000 euroa. Olemme suunnilleen siinä, Backman kertoo.

Työmäärään ja kokonaisuuteen nähden hän luonnehtii tulosta maltilliseksi.

Puskuria pahan päivän varalle

Kirjanpitäjän neuvosta osa voitosta jemmataan puskuriksi pahan päivän varalle. Esimerkiksi sääriski on ulkoilmatapahtumalle merkittävä. Sateinen viikonloppu voi keikauttaa pahasti taloutta, Backman huomauttaa.

Tähän asti sää on suosinut Imatran ajoja, mutta siihen ei pidä tuudittautua.

— Jos tulee sateinen viikonloppu, varmasti seuraa yleisökato, eivätkä pääsylipputavoitteet toteudu, vaan jäädään miinukselle. Yritämme kerryttää nyt pientä puskuria tällaisen varalle, Backman kertoo.

Hankintoja ja virkistäytymistä

Ylijäämää on käytetty myös erilaisiin hankintoihin ja investointeihin sekä moottorikerhon ja talkoolaisten hyväksi. Talkoolaisille on järjestetty erilaisia virkistystapahtumia.

— Talkoolaisten aktiivisuus on yksi iso osa tapahtuman onnistumista. Heitä tarvitaan, että ylipäätään saadaan tapahtuma järjestettyä. Haluamme varmistaa, että talkoisiin tullaan jatkossakin. Olemme järjestäneet saunailtaa, ruokailua ja muuta tapahtumaa, kun siihen on nyt mahdollisuus. Aina ei ole, Backman toteaa.

Tuhansia tunteja talkootyötä

Talkootunneista pidetään tarkkaa lukua. Imatran moottorikerhon aktiivit paiskivat töitä tämänvuotisen tapahtuman eteen 8 000 tunnin verran.

Tekemistä riittää ulkopuolisillekin seuroille, sillä moottorikerhon resurssit eivät yksistään riitä.

Muille seuroille talkootunteja kertyi tänä vuonna 3 000–4 000.

Yhdestä talkootunnista seurat saavat kymmenen euroa, eli talkoot kerryttivät ulkopuolisten seurojen kassaa kaikkiaan 30 000–40 000 eurolla.

— Tämä on hyvä mahdollisuus seuroille hankkia rahoitusta, Backman toteaa.

Talkoolaisten värvääminen ensi vuoden ajoja varten käynnistyy taas tammi-helmikuussa.

Anu Pakarinen

Anu Pakarinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.