Palokunnalle kertyi kolme kokkokäyntiä — Tätä lajia laittomuutta ilmeni Savitaipaleella, Ruokolahdella ja Luumäellä

Lappeenrannan Suurhauskantiellä paloi varasto ja sen mukana tavaraa sekä skootteri.

AOP

Kokon polttaminen oli tänä juhannuksena metsäpalovaroituksen vuoksi kielletty, mutta kaikki eivät sitä uskoneet. Arkistokuva
Kokon polttaminen oli tänä juhannuksena metsäpalovaroituksen vuoksi kielletty, mutta kaikki eivät sitä uskoneet. Arkistokuva

Etelä-Karjalan pelastuslaitos hälytettiin juhannusaaton puolella kahdesti ja juhannuspäivän puolella kerran maastopaloon, joka osoittautui kokoksi.

Ensimmäinen tuli Savitaipaleelta yhdeksän aikaan illalla. Kokko oli tehty veden päälle ja oli palokunnan tullessa paikalle jo hiipumaan päin.

— Poliisi varmaan selvittelee, kuka on kokon sytyttämisestä vastuussa. Ei metsäpalovaroituksen aikana kokkoja saa polttaa. Sitä en tiedä, seuraako tällaisesta tekijälle sakkoja vai mitä, ainakin pelastuslaitokselle kertyi kuluja, toteaa päivystävä palomestari Juuso Punnonen.

Toinen kokkohäly tuli Ruokolahdelta yhdentoista aikaan illalla ja kolmas Luumäeltä puolen kolmen aikaan aamuyön puolella.

— Ruokolahdella käytiin veneellä pienessä saaressa Äitsaaren Riislahdessa. Luumäen Lennusjärvellä oli jätetty kokon pohja kytemään ja sitä oli yksi ihminen vahtimassa. Hän sitten soitti lähtevänsä nukkumaan, että tulisiko palokunta sammuttamaan tämän. Hyvin kyseenalaista toimintaa, vaikka ei olisi metsäpalovaroituskaan voimassa.

Lappeenrannan Suurhauskantiellä paloi pihapiirin varastorakennus sisältöineen. Paikalla olleet ihmiset eivät palon havaittuaan sille enää mitään mahtaneet, mutta lähellä olleet autot he saivat siirrettyä kauemmas palosta turvaan. Sisällä varastossa ollut skootteri tuhoutui.

Kuutostiellä Lappeenrannan lentokentän kohdilla tapahtui liikenneonnettomuus puolen kolmen aikaan lauantaiaamuna. Henkilöauto ajautui kaiteeseen, koska kuljettaja oli nukahtanut. Hän ei tilanteessa loukkaantunut.